Няма чужди лица на борда на кораба Царевна с български

...
Няма чужди лица на борда на кораба Царевна с български
Коментари Харесай

Капитанът на Царевна: Няма чужди лица на борда, не сме заплашвани

Няма непознати лица на борда на кораба " Царевна " с български екипаж, блокиран на пристанището в Мариупол. Това обявиха капитанът и двама от екипажа на кораба в аудиозапис, в който афишират датата и часа на диалога - тази заран малко след 10 ч - и цялостните си имена, споделен от

Разговорът организира мениджърът на кораба Даниел Стефанов, който изяснява ясно за какво се обажда - тъй като са налице подправени вести в България, че екипажът е покорен от украинския батальон " Азов ".

Това бе изказванието на служители от така наречен Донецка национална република, един от двата сепаратистки режима, поддържани от Русия в източна Украйна. Още през вчерашния ден Министерство на външните работи и военното ни министерство оповестиха, че

" Датата е 11-ти април, часът е 10 и 7 минути, стартирам описа. На борда няма непознати лица, тази вест, която се е разпространявала по медиите, не дава отговор на истината. На борда няма непознати лица от никоя страна, нито екипажът е бил заплашван от някои от страните ", стартира капитанът Павел Павлов.

Всички са в положително положение, здрави, имат храна и бутилирана вода за 10-15 дни, добави капитанът. Условията не са първокласни, само че имаме покрив над главата си.

" Вече по-спокойно гледаме на нещата, гледаме да се оправяме, да поддържаме кораба в обикновено състояние. "

И втори член на екипажа разяснява - моториста Радослав Стоянов, който също се показва с дата и час.

" Не ни заплашват нито от съветска, нито от украинска страна ", повтаря и той.

Същото прави и трети член на екипажа - старшия асистент, който споделя датата и часа, само че не помни да се показа с името си. Той отбелязва, че за момента корабът е в целокупност и има опция да плава, има гориво, нуждае се от минимални поправки.

" Обстановката към кораба е естествена. Водят се сражения за преодоляване на врата (пристанището, б.р.) на повече от 500 метра. Корабът не е под обстрел, и на борда няма представители на едната или другата страна. "

За край капитанът праща поздрави на околните си, " че сме живи и здрави и устояваме тука ". Следващата връзка ще е по протокол.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР