Няма човек по-голям от хляба. Не случайно човек сваля шапката

...
Няма човек по-голям от хляба. Не случайно човек сваля шапката
Коментари Харесай

Всички правим огромна грешка с хляба, ето защо бързо се разваля

Няма човек по-голям от хляба. Не инцидентно човек смъква шапката си, когато сяда на масата. Освен това се счита за грях да се изхвърля хляба. 

В същото време обаче не са необичайност случаите когато ни остане повече от насъщния и се окаже, че при идващото сядане на масата той към този момент е негоден.

Каква е повода?

Много хора оставят хляба на кухненския плот, в кутия за самун или кухненски долап, а преди този момент го слагат в книжен или по-често в найлонов плик. Това е неточност, която го кара да плесеняса единствено след няколко часа! Защо?

Торбата първо постепенно, само че несъмнено “изсушава ” хляба и притегля влагата от него към себе си, а стайната температура и влажната среда са идеални за развиването на плесен. Освен това, в случай че го оставите в кухнята, където може да влезе в контакт с изпаренията от готвене, той ще плесеняса още по-бързо.

Най-доброто решение, колкото и необичайно да звучи, е да поставите хляба във фризера. Така постоянно ще имате свеж самун и можете да го размразите по два метода:

1. Ако ви би трябвало незабавно, извадете замразения самун, увийте го в алуминиево фолио и го загрейте във фурната.

2. Ако желаете свеж самун за сутринта, извадете го преди лягане и го сложете върху чиста кухненска забрадка, с цел да се разтопи постепенно през нощта. На сутринта ще има усет, като че ли преди малко сте го купили от пекарната! Опитайте, резултатът ще ви изненада./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР