Няма човек, който да не е отглеждал или поне виждал

...
Няма човек, който да не е отглеждал или поне виждал
Коментари Харесай

Ползите от това да отглеждате фикус вкъщи

Няма човек, който да не е отглеждал или най-малко виждал фикус. Това саксийно растение се среща в множеството домове и в съвсем всички офиси. Оказва се, че и Фън Шуй учението приветства съществуването на това растение в дома, защото носи благополучие, шанс и доста здраве на стопаните. За да се случи всичко това, обаче, би трябвало да позиционирате саксията вярно. Според китайското обучение, фикусът е най-добре да се намира в югоизточната част на жилището. Така ще пази стопаните от беднотия и ще им донесе пари.

Всяко растение има характерни особености при развъждането, с цел да наподобява постоянно по този начин, като че ли преди малко сте си го взели от разсадник. Растението е нужно да не се разполага в централните, североизточните или югозападните елементи на жилището. Мнозина се пробват да се отърват от фикуса откакто поотрасне. Той става прекомерно висок и в случай че не сте планували това авансово, е разумно да не ви е комфортен там, където сте го поставили. Нужно е листата му постоянно да се почистват от прахуляк. Не би трябвало да е на студено, само че не харесва и директната слънчева светлина. Имайки поради тези особености, сложете растението на ярко, само че не слънчево място. Ако е на мрачно, бързо може да ви „ напусне “.

Температурата за вярно развъждане е 18 -25 градуса. През зимата би трябвало да се полива единствено веднъж в седмицата, а в топлите месеци – два пъти. Битуват вярвания за магическата роля на фикуса. Не инцидентно се предлага това растение да се отглежда в дома или офиса, с цел да се откри естетика в връзките на хората в помещението и положително въодушевление. Смята се, че фикусът улавя негативното въздействие, раздразнителност и принуда, бързо изсмуква отрицателното, с цел да откри успокоение и съгласие.

Фън Шуй специалистите предлагат по опция растението да се разположи на комфортно място в спалнята. Оказва се, че колкото по-старо е растението, толкоз по-мощни са магичните му качества. Фикусът е подобаващ за жилищата на прочувствените и избухливи хора, както и на тези, които рядко поддържат връзка с близките.

Забележително е вярването, че в случай че една жена желае, само че не може да забременее, безусловно би трябвало да постави фикус в спалнята. За тази цел е по-добре да употребявате някое по-младо и малко растение. Позиционирайте дребното растение покрай леглото и се грижете за него с доста обич и усърдие, както бихте го правили за детето си. Не е добре да слагате фикуса в средата на помещението. Не се предлага и да е край други цветя. Така ще изпитва липса на място и особено внимание. Ако задачите да постигнете триумфи в кариерата, сложете цветето покрай бюрото си или даже на него, стига да има задоволително светлина. То бързо ще ви зареди с доста добра сила и ще съумеете да превъзмогнете несигурността си, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР