Няма човек, който да не е изпадал в неблагоприятна финансова

...
Няма човек, който да не е изпадал в неблагоприятна финансова
Коментари Харесай

Как да изберем най-подходящия за нас кредит

Няма човек, който да не е изпадал в неподходяща финансова обстановка. Когато незабавно ви трябват пари, желаете да си купите жилище и нямате задоволително средства, тогава прибягвате до заеми. За да извършите обаче верните решения, би трябвало да сте наясно с някои неща. Това ще ви помогне при изтегляне на заем - с цел да не допускате неточности, които биха влошили ситуацията още повече. Ето какво е значимо да знаете при избор на заем.

За да изберете верния тип заем, би трябвало да вземете поради повода, заради която ще го теглите. Ако ви трябват незабавно пари до заплата, най-добре е да изтеглите. Потребителски заеми се теглят при ремонт на жилище или при покупка на обзавеждане, при ремонт на кола, за възнаграждение на образование, за екскурзия, отмора или лекуване, за настоящи битови отговорности, за фамилни събития или при непредвидени заплащания, които изискват малко повече средства от тези, които се теглят при безлихвен заем. В случай, че ви е належащо финансиране за разширение на активността, тогава се тегли бизнес или капиталов заем. А в случай че желаете да си купите жилище, кандидатствате за ипотечен заем.

Безлихвените заеми са добър избор, в случай че не ви би трябвало огромна сума. Например, когато парите от заплатата ще дойдат по-късно, а желаете да си купите промоционални билети за концерт, кино, спектакъл, вечеря, тържество или друго събитие. С парите от подобен заем може да покриете битови сметки, да вземем за пример когато би трябвало да платите тока и желаете да избегнете прекъсването му. Стоките от първа нужда (храна, лекарства) могат да бъдат закупени благодарение на безлихвен заем, който може да се употребява също за посещаване при доктор, ортодонт, коафьор, козметик, частен преподавател на детето, за заплащане на налози, за наложителни поправки при повреди с колата или у дома, и така нататък

При изтегляне на заем най-важното е да си извършите сметка и да кандидатствате единствено, в случай че можете да си го позволите. Трябва да сте изцяло сигурни, че можете да върнете заема и да плащате месечните вноски по него в точния момент. Съветваме ви, в случай че сте още на изпитателен период, предстоят съкращения на работа или е допустимо понижаване на заплатите, да обмислите още веднъж дали да теглите заем.

Добре си направете сметка за какъв брой време ще погасите заема, какъв брой пари да изтеглите, какви са таксите, комисионните и лихвите, могат ли да се трансформират и при какви условия. Имайте поради, че някои заеми се отпускат единствено, в случай че сключите застраховка, която също плащате вие. Обърнете внимание на Общите условия на другите кредитни компании при изтегляне на заем. Коректните финансови сдружения нямат скрити такси и комисионни, всичко е транспарантно и може да бъде открито на уеб страниците им.

Също по този начин, добре е да знаете, че при някои потребителски заеми, които се теглят онлайн, не се начислява рента, а единствено има такса за прилагане, която варира според от периода за погашение. Те могат да бъдат тествани когато и да е в профила ви в уеб страницата на кредитната компания. В уеб страниците има също калкулатори, с които по-лесно ще извършите нужните сметки преди да вземете дефинитивно решение.

Когато имате добра кредитна история, вие можете безпроблемно да бъдете утвърдени за всевъзможни типове заеми където и да е, изключително при добър месечен приход. Но при положение, че имате невърнати заеми, в случай че имате закъснения с месечните вноски, това се отразява на вашата кредитна история неподходящо и може да ви попречи при изтегляне на заем. Има компании, които дават потребителски заеми даже при неприятна кредитна история. Те въпреки всичко я ревизират, само че е допустимо да ви дадат заем, даже при естествени условия, както дават и на останалите клиенти. Други компании биха ви определили като рисков клиент и биха трансформирали изискванията за вас. Добре е да знаете тези неща авансово, с цел да си извършите сметка от кое място ще теглите заем.

Купуването на жилище с ипотечен заем е доста съществено решение. Необходимо е добре да обмислите доста неща. Едно от тях е това с какви пари разполагате на месец. Опишете всички доходи (заплата, бонуси, наеми, ренти и други) и разноски (такси, битови сметки, заеми, покупки за дома и т.н.). В случай, че имате повече разноски, в сравнение с доходи, не е неприятно да се опитате да изключите или намалите някои от разноските, както и да се откажете от това да кандидатствате за заем.

Всяка една финансова институция има лични условия, съгласно които утвърждава или отхвърля кандидатурите за заем. Тези условия са съобразени с задачата, за която се отпуска заемът. Необходимо е да имате непрекъснат приход, който да може да покрива месечните вноски по заема, с цел да бъдете утвърдени. Преди да изберете съответен тип заем е добре да проучите дали отговаряте на всички критерии. Ако това не е по този начин, няма никакъв смисъл да кандидатствате.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР