Няма бомба в пратката, изпратена до губернатора на Ню ЙоркПратката,

...
Няма бомба в пратката, изпратена до губернатора на Ню ЙоркПратката,
Коментари Харесай

Няма бомба в пратката, изпратена до губернатора на Ню Йорк

Няма бомба в пратката, изпратена до губернатора на Ню Йорк
Пратката, пристигнала в офиса на губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо, не съдържа взривно устройство и не съставлява опасност. Това заяви телевизия Си Ен Ен, базирайки се на полицията на мегаполиса.

Специалисти са прегледали пратката. Според тях става дума за огромен плик с печатни материали. Куомо по-рано съобщи на конференция, че взривно устройство е изпратено в офиса му в Манхатън. Той означи, че устройството е „ било разпознато “, само че се заяви повече детайлности.

По-рано Сикрет сървис заяви, че нейни чиновници са засекли подозрителни пакети с евентуални взривни устройства, които са били изпратени до някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама и някогашния държавен секретар Хилари Клинтън. Централата на корпорацията „ Тайм Уорнър “ в центъра на Ню Йорк, където се разполага офисът на Си Ен Ен, е била евакуирана откакто е открит недоверчив пакет. Също по този начин се появи информация и за подозрителна пратка, изпратена до Белия дом, само че след това това не се удостовери.
 Служители на реда пред постройката на "Тайм Уорнър". Служители на реда пред постройката на "Тайм Уорнър". / БГНЕС
В понеделник незнайно лице е поставило самоделно взривно устройство в пощенската кутия на финансиста Джордж Сорос, който живее в щата Ню Йорк. То беше обезвредено от сапьори.

[b]Ситуацията в Ню Йорк[/b]

Няма суматоха в центъра на Ню Йорк след откриването на устройствата. Главните забележителности на града не престават да одобряват туристи. Борсата, основните институции и публичният превоз работят в нормален режим. В Манхатън има усложнение с автомобилното придвижване, няколко автомагистрали са затворени, на огромните кръстовища има полицейски коли. Освен това по улиците могат да бъдат видяни повече чиновници на реда, в сравнение с е нормалното. Сред тях има и чиновници на силите за битка с тероризма, които са въоръжени с автоматизирано оръжие. Засилена е защитата на редакциите на някои от огромните медии.
 Полиция край дома на Клинтън. Полиция край дома на Клинтън. / БГНЕС
Край постройките, където са открити подозрителните устройства, работят десетки чиновници на полицията. Това притегля интереса на туристите и локалните поданици. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР