Няма алтернатива за САЩ, освен да приемат пакета от помощ

...
Няма алтернатива за САЩ, освен да приемат пакета от помощ
Коментари Харесай

Няма алтернатива за САЩ, освен да помагат на Украйна

Няма опция за Съединени американски щати, с изключение на да одобряват пакета от помощ за Украйна.

Това съобщи в Брюксел Джейк Съливан – консултант на Белия дом по въпросите на националната сигурност. Той приказва на взаимна конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Преди това в централата на пакта се състоя среща на националните съветници по сигурността на страните членки.

Съливан бе запитан имат ли Съединени американски щати проект Б, в случай че пакетът от помощ не мине през Конгреса.

„ Не сме фокусирани върху проект Б, а върху проект А – да приемем с поддръжката на партиите пакета за Украйна, който ще ѝ осигури нужното, с цел да се пази дейно и да си вземе територии, които понастоящем Русия е окупирала. Дори през последните 24 часа видяхте забележителен брой републиканци да споделят, че без значение какво още ще се случи, би трябвало да придвижим напред пакета. Както президентът Байдън сподели през вчерашния ден, историята ще запомни всеки крах да бъде доставена такава помощ, съдържаща се в пакета, препоръчан тази седмица. И се опитваме да стигнем досега, в който този пакет да мине и през Сената, и през Камарата на представителите и да пристигна на бюрото на президента за автограф. В последна сметка няма опция за Съединени американски щати, с изключение на да поемат отговорността и да обезпечат ресурсите, които да разрешат на Украйна да има в точния момент артилерия, противовъздушна отбрана и други качества, от които има потребност. Продължаваме да сме фокусирани върху това и считаме, че към момента можем и ще го осъществим “, сподели Съливан.

Столтенберг също счита, че е от значително значение американският Конгрес да утвърди този пакет.

„ С отделянето на дребна част от нашия боен бюджет оказваме помощ на Украйна да унищожи основна част от съветските бойни качества “, посочи генералният секретар.

И предизвести:

„ Руска победа ще ни отслаби и ще насърчи освен Москва, само че също Китай, Иран и Северна Корея. “

Той акцентира, че съдействието на Кремъл с тези страни буди съществено безпокойствие. Затова за НАТО е от изключителна значимост да работи по-тясно с сътрудници като Австралия, Япония, Нова Зеландия и Южна Корея.

Джейк Съливан чака до срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли във връзка 75-годишнината от основаването на алианса броят на страните членки, които извършват условието за обезпечаване на средства за защита, равни на 2 на 100 от Брутният вътрешен продукт, да бъде по-голям отвсякога. Тогава ще бъдат разисквани и опциите за произвеждане на муниции и техните типове.

„ Крайно време е Швеция да се причисли към НАТО и чакаме това да стане до срещата във Вашингтон. Търпението ни не може да бъде безпределно “, разяснява тай обстоятелството, че Унгария остана единствената страна от пакта, която не е утвърдила присъединението на скандинавската страна.

Но не отговори въпроса дали Съединени американски щати ще подхващат някакви ограничения против Унгария.
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР