Няма адвокат на света, който да не е щастлив, че

...
Няма адвокат на света, който да не е щастлив, че
Коментари Харесай

Адвокатът на Баневи: За да изпереш 1 млрд., трябва да си шеф на министерство

Няма юрист на света, който да не е благополучен, че клиентите му имат 1 милиарда в швейцарска банка. Това го споделям в кръга на шегата. Несериозно е да приказваме такива неща. Всеки път нещата се повтарят и търсим едни милиарди, които в никакъв случай не се намират. Прокуратурата да изясни за този 1 милиарда
Това сподели пред bTV Христо Ботев, юрист на семейство Баневи.

" Странно е, че прокуратурата се засилва след едни думи на премиера преди година. Аз не познавам бизнеса на семейство Баневи. Запознах се с тях преди 3 седмици. Не мога да схвана какво значи източване на дружество. Майката на Николай Банев няма нищо общо с " Полимери ". Мисля, че тя ще бъде подведена под правосъдна отговорност тази седмица. Засега никой не приказва за нея и не съм чел обвинителния акт. Тя не е в ареста. Там са Николай и Евгения Баневи. Те идват от Франция и ми обясниха, че там карцерът е бил като тризвезден хотел. Тук нещата са доста зле. Някой би трябвало да направи нещо и да ремонтира арестите ", прикани юрист Ботев.

" Не е вярно съгласно мен прокуратурата да популяризира фрагменти от къщата и метода на живот на семейство Баневи. Трябва да забележим какви ще бъдат доказателствата за " Полимери ". Предприятието е било рязано за скрап най-много след влизането на синдика през 2013 година. За да изпереш 1 милиарда, би трябвало да ръководиш най-малко някое министерство. Когато не можем да потвърдим, че е имало пари в кутията за обувки, започваме да приказваме за пране на пари в Швейцария. Синът на Николай Банев не е главният очевидец по делото. Няма нищо правилно в тези изказвания. Той е разпитан и е разказал за разрива в връзките с татко си ", разкри Христо Ботев.

" За мен най-нормалната мярка за Евгения Банева е домакински арест. Тя няма къде да се укрие, няма по какъв начин да стигне до този прославен 1 милиарда, не може да влияе на очевидците. Аз не мога да схвана за какво бяха изразходвани всички тези средства на данъкоплатците, като за всички беше ясно и има безапелационни данни, че семейство Баневи се прибират в България. Те са били тръгнали да се прибират с децата си, когато са задържани на летището в Ница. Ако не се бяха прибрали, тогава можеше да се издават заповеди за европейски арести ", сподели още юрист Ботев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР