Няма аборти, няма секс!, такова предупреждение изпратиха стотици руски гражданки

...
Няма аборти, няма секс!, такова предупреждение изпратиха стотици руски гражданки
Коментари Харесай

Стотици руски гражданки към Путин: Няма аборти, няма секс!

" Няма аборти, няма секс! ", такова предизвестие изпратиха стотици съветски гражданки към президента на страната Владимир Путин, написа английският вестник " Дейли мейл ".

" По този метод дамите показаха своето възмущение от решения на управляващите по места да лимитират правото за изкуствено спиране на бременността. През последните няколко месеца управниците в централната самостоятелна република Татарстан, Челябинска област (в планината Урал) и в други елементи от страната не разрешиха на частните клиники да правят аборти. С това се ограничи правото на дамите да прекъсват бременността.

 

Жените се притесняват, че тази възбрана може да се популяризира върху цялата територия на страната. На места имаше и малобройни митинги, гражданките на Руската федерация скандираха: " Децата би трябвало да са мечтани ", " Забраната на аборта не взема решение казуса ", и други ", добави медията.

" Броят на абортите внезапно се увеличи след началото на пълномащабната война на Русия против Украйна (24 февруари 2022 г.). Според представител на компания за продажба на медикаменти през миналите съвсем 20 месеца търсенето на хапчета за аборт и други средства за контрацепция е скочила с 60% ", уточни още изданието.

" Страната ни има демографски проблем и ние би трябвало да го решим, това съобщи на 12 ноември патриархът на Руската православна черква Кирил и прикани за възбрана на абортите на цялата територия на страната ", добави изданието.

" Депутатът от Държавната дума (долната камара на Народното събрание в Москва) Валерий Селезньов предишния месец предложи дамите, излежаващи присъди за леки закононарушения, да бъдат освобождавани предварително. " Така те ще могат по-лесно да забременяват ", стимулира се той ", написа още вестникът.

" Друг законодател от Държавната дума - Султан Хамзаев - предложи на държавното управление на Русия да прегледа въпроса за материално стимулиране на дамите, отказали се да създадат аборт ", добави " Дейли мейл ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР