Някой умишлено иска да сваля правителството. Това заяви премиерът Бойко

...
Някой умишлено иска да сваля правителството. Това заяви премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов обясни защо няма номиниран втори кандидат за...

Някой съзнателно желае да смъква държавното управление. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов нощес в Пазарджик, в отговор на въпрос за изтеклите данни от прокуратурата след хакерската атака против Национална агенция за приходите. Министър-председателят се срещна с кметове и животновъди от региона по тематиката за ограниченията против африканската чума по свинете.

„ Понеже във всички сфери се развиваме добре, вие питате по какъв начин работи прокуратурата. Тя е самостоятелна власт и аз нямам общо с нея. Г-жа Нинова сподели, че аз съм отговорен, че не съм издигнал втори претендент за прокурор. Що за нелепост? Представете си, че посредством министъра на правораздаването бях издигнал втори подобен претендент. Какво хипотетично би станало, в случай че бях показал да вземем за пример Емил Радев? Ако го изберат, внезапно на другия ден се оказва, че народен представител от ГЕРБ е основен прокурор на републиката “, разяснява Борисов.

„ За това прокурорите избират прокурори, съдиите – съдии, аз можех да се намеся единствено посредством министъра на правораздаването, който да предложи на Висш съдебен съвет. Считам, че това би трябвало да отпадне, тъй като не би трябвало никоя партия и държавно управление да се месят в самостоятелната правосъдна власт. Какво е това политически партии да си оферират прокурори, аз не предлагам никой “, добави Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР