Някой купува 1/3 от електропреносната мрежа на България, което е

...
Някой купува 1/3 от електропреносната мрежа на България, което е
Коментари Харесай

Нинова: Някой трябва да понесе отговорност за сделката с ЧЕЗ

Някой купува 1/3 от електропреносната мрежа на България, което е въпрос на национална сигурност. Някой ще управлява посредством сметките за ток живота на 3 милиона българи. Няма и доста информация кой е този и кой финансира договорката, по какъв метод, по какъв начин ще се връщат тези пари - дали няма да се връщат посредством нарастване на сметките за тока на българите?! Много въпросителни и малко отговори, което сътвори тази напрегната обстановка, разяснява свадите към договорката на ЧЕЗ Корнелия Нинова пред Българска национална телевизия.

" Поне 3 неща би трябвало да подсигурява държавното управление. Първото е да се подсигурява националната сигурност, т.е. да се знае, че който купи тази компания няма от него да зависи дали някой ден 1/3 от електропреносната мрежа ще бъде изключена, да вземем за пример. Втората гаранция е за хората - тези 3 милиона българи и цените на тока да бъдат търпими към обществения им стандарт и обществения им живот. И третата е някой да понесе отговорност за положението, в което докараха този случай. Някой би трябвало да понесе и политическа и друга отговорност, в случай че се постанова ", сподели Нинова.

Според водача на Българска социалистическа партия, няма задоволително информация за тази договорка - в началото беше казано, че тя се финансира от офшорни компании с незнаен притежател. След това пристигна информацията за банки, които са регистрирани на някакви острови, които се проверяват в интернационален проект за пране на пари. Когато има даже и най-малък риск подобен индивид да стане някой ден притежател на 1/3 от електропреносната мрежа на България, даже и посредством заемите, това ражда доста въпроси, изясни Корнелия Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР