Някой е направил фалшив профил във Фейсбук с имената и

...
Някой е направил фалшив профил във Фейсбук с имената и
Коментари Харесай

Измамници предлагат сделки с криптовалута от името на зам.-шефа на СОС Георги Георгиев

Някой е направил подправен профил във " Facebook " с имената и фотоси на зам.-председателя на Столичния общински съвет (СОС) и общински консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев , оповестява той в обществената мрежа. Призовава подправената страница да бъде докладвана и хората да не се доверяват на сходни профили в обществените мрежи. В данните на подправената страница е посочено, че Георгиев работи за борса за криптовалути

" Не се доверявайте на подправени профили в обществените мрежи и не споделяйте персоналните си данни в връзка с тях. Подхождайте с внимание и доза подозрителност към необикновени оферти за бързи облаги ", моли той.
 Повдигнаха обвинявания за измамата с профила на великотърновската общинарка
Повдигнаха обвинявания за измамата с профила на великотърновската общинарка

Хакерска офанзива и последвала машинация за пари

Георги Георгиев показва, че подправените страници вместо с 9500 почитатели са по един - двама. Той приканва са внимание към необикновени известия и добавя, че посредством чат ботове измамниците усъвършенстват техниките си за привличане на вниманието.

" Благодаря на жителите, които ми изпратиха информация за съмнителните страници и са ги докладвали като подправена в обществената мрежа ", написа Георгиев. Посочва още, че са подхванати всички нужни дейности и е алармирал Министерство на вътрешните работи.
 Измамници желаят пари с подправени имейли от името на европейски и български служби
Измамници желаят пари с подправени имейли от името на европейски и български служби

Под предлог, че получателят се проверява поради детска порнография

" Подобни опити за машинация се случват всеки ден. Бъдете деликатни ", моли още веднъж зам.-председателят на СОС.

" Всъщност профилите са не един, а най-малко три . Докладвани са и съм подал отчет към ГДБОП ", съобщи той пред Нова телевизия. По думите му благодарение на чат-ботове се води неангажиращ диалог, в който подправеният профил благодари за поддръжката и насочва предложения за покупко-продажби с криптовалута .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР