Няколкостотин унгарски компании са готови да участват в процедурите за

...
Няколкостотин унгарски компании са готови да участват в процедурите за
Коментари Харесай

Стотици унгарски фирми готови да участват в проекта АЕЦ Пакш 2

Няколкостотин маджарски компании са подготвени да вземат участие в процедурите за доставка на съоръжение и услуги при строителството на АЕЦ „ Пакш “ 2.

Разработването на подробната техническа документи за плана за централата се реализира сега. Руският главен реализатор – „ Росатом “, възнамерява да стартира тръжните процедури през 2018-2019 година През първия стадий ще бъде построена строително-монтажната база. Това заяви министърът без портфейл, отговарящ за проектирането, строителството и употребата на новите енергоблокове на АЕЦ „ Пакш “ Янош Шули, съобщи nepszava.hu.

По думите на Шули няколкостотин маджарски дребни и междинни предприятия са изявили предпочитание да вземат участие в плана за АЕЦ „ Пакш “ 2. През първата половина на 2018 година се чака да стартира работа информативен център, който ще дава информация на унгарските предприятия. Ще бъдат стартирани и стратегии за увеличение на компетентността на фирмите.

Освен това се възнамерява и стратегия, чиято цел е увеличение на подготовката на служащите и фирмите по плана. Тези стъпки са ориентирани за постигане на 40% локализация, планувана в руско-унгарското междуправителствено съглашение.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР