Няколкостотин украинци, руснаци и българи се събраха на протестен митинг

...
Няколкостотин украинци, руснаци и българи се събраха на протестен митинг
Коментари Харесай

Жена си запали руския паспорт във Варна, украинци и руснаци освиркаха Путин в Бургас

Няколкостотин украинци, руснаци и българи се събраха на протестен протест пред общината във Варна. Протестът продължи с шествие през основната улица, до паметника на починалите украински бойци в Морската градина.

Една от протестиращите дами възпламени съветския си паспорт. Тя съобщи, че документът няма да ѝ би трябвало повече.



Междувременно митинг против войната в Украйна събра и столичани пред президентството. Близо 200 души се събраха, с цел да изразят несъгласието си против нашествието на съветската войска. Те държат знамената на Украйна и на България и приканват България да вземе твърда позиция в поддръжка на Украйна. Това, което стана ясно, е, че провеждат и спешен щаб за дамите и децата на Украйна.

200 души украинци и руснаци се събраха пък на протестен антивоенен протест в центъра на Бургас и освиркаха Путин под паметника на Съветската войска.

Мястото на митинга не бе инцидентно определено, защото това е паметникът Альоша, повдигнат през 1992 година в възхвала на Съветската войска. Предния ден монументът осъмна с надпис Путин е палач ", а незабавно по-късно в Бургас още веднъж се заприказва за премахването му. Протестиращите издигнаха гневни плакати против войната и карикатури на съветския водач на фона на знамената в жълто и синьо.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР