Няколкостотин работници и собственици на строителни фирми, неполучили дължимите си

...
Няколкостотин работници и собственици на строителни фирми, неполучили дължимите си
Коментари Харесай

Недоволни пътни строители блокираха центъра на София в час пик

Няколкостотин служащи и притежатели на строителни компании, неполучили дължимите си от страната средства за ремонт и строителство на пътища, излязоха на митинг пред Народното събрание.

В минутите след 9 ч. те блокираха и бул. " Цар Освободител ", което докара до съществени усложнения в трафика по прилежащите булеварди в най-натовареното откъм придвижване време.

" Исканията ни са сложени от дълго време - да получим дължимите ни от страната над 800 милиона лв. ", сподели пред News.bg Георги Златев от Браншова камара " Пътища ".

Протестът не е единствено на огромните компании, стоящи прави за десетки милиони, като на демонстрацията участват представители на всички компании, членуващи в браншовата организация. " Всяка една компания дава отговор дали за строителство на огромни пътни прави, дали за поддръжка на инфраструктурата, дали за ремонта на пътища. Тук има представители както на огромни, по този начин и на дребни компании ", добави Златев.

Около 200 000 души са директно ангажирани в пътностроителния отрасъл, само че има и доста обвързвана претовареност - снабдители на материали, транспортни компании и други, уточни той.

Исканията на протестиращите са:
Разплащане на насъбраните отговорности към изпълнителите от пътния отрасъл от страна на страната. Възстановяване на настоящите възлагания, за поддържане на пътищата в възможно експлоатационно положение. Разписан проект - стратегия за развиване на Републиканската пътна мрежа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР