Няколкостотин души протестираха в йорданската столица Аман срещу решението на

...
Няколкостотин души протестираха в йорданската столица Аман срещу решението на
Коментари Харесай

108 ранени при сблъсъците в Палестина

Няколкостотин души стачкуваха в йорданската столица Аман против решението на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да признае Йерусалим за столица на Израел, съобщи Агенция Франс Прес.

Демонстрантите изгориха националния байрак на Съединени американски щати и фотография на Тръмп покрай постройката на американското посолство. Те скандираха, че не желаят да има американско посолство на йорданска земя, както и "Смърт за Израел ". Протести са планувани и за на следващия ден след петъчната молитва.

Митинги против решението на Тръмп имаше и в Тунис, в едноименната столица и в Сфакс, втория по величина град в страната. В Тунис стачкуващите се пробваха да стигнат до американското посолство, само че полицията ги спря. Туниският парламент одобри декларация, в която приканва "арабските и мюсюлманските управляващи да поемат историческата си отговорност, тъй че американското решение да не бъде приложено ". За на следващия ден е очакван и народен митинг в Тунис.

Демонстрации имаше през днешния ден на други места в мюсюлманския свят, измежду които Пакистан и Турция. В митингите, прераснали в конфликти в палестинските територии, бяха ранени 108 души, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР