Няколкостотин души излязоха по улиците на Берлин, за да протестират

...
Няколкостотин души излязоха по улиците на Берлин, за да протестират
Коментари Харесай

100 задържани при протест в Берлин срещу мерките за сигурност

Няколкостотин души излязоха по улиците на Берлин, с цел да стачкуват против рестриктивните мерки, наложени поради епидемията от ковид.
Участниците в неразрешената от управляващите демонстрация считат, че конституционните им права са нарушени. Според тях, рестриктивните мерки поради ковид са опит за сгъстяване на властта посредством разпространение на боязън. Полицията на няколко пъти призоваваше множеството да се разпръсне. Задържани са близо 100 души. Здравните управляващи оповестиха в петък, че броят на новите инфектирани би трябвало да спадне до няколкостотин дневно преди рестриктивните мерки да бъдат облекчени в допълнение. По последни данни, новите случаи в Германия са 1730.
"Тук сме през днешния ден, с цел да се порадваме на хубавото време и да отстояваме конституционните ни права и свободи и най-много свободата на изложение, която е доста значима и която за жалост стартира да понижава през последните седмици ", сподели Сандра, която живее в Берлин.
"Ограниченията отидоха прекомерно надалеч и считам, че аз самата мога да взимам вярна решения. Мога да бъда съветвана от хора с повече опит в региона на този вирус, само че не желая да ме принуждават да се покорявам на тези ограничения ", безапелационна е Юлия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР