Няколко взрива избухнаха в украинската столица Киев рано днес, съобщи

...
Няколко взрива избухнаха в украинската столица Киев рано днес, съобщи
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Експлозии в Киев, Русия превзема голяма част от Херсонска област

Няколко гърмежа избухнаха в украинската столица Киев рано през днешния ден, заяви кметът Виталий Кличко.

„ Няколко детонации в Дарницки и Днепровски региони на града. Службите гасят ", съобщи той в Телеграм.

В същото време съветските войски настъпват от ден на ден и завладяват огромна част от Херсонска област.

„ Трудно е да се планува по кое време ще завърши войната, само че оптимистичната ми прогноза е, че тя може да завърши до края на годината “, съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников на форума GLOBSEC-2022 в Братислава.

Според него украинската войска към момента се „ нуждае от тежки оръжия, най-вече РСЗО, само че и от друга артилерия, танкове, противокорабни и безпилотни системи, ракети и средства за противовъздушна защита “.

„ Нуждаем се от тях скоро и в количества, съответстващи на мащаба на заканите. Украйна се намира в положение на война без съответна поддръжка от демократичния свят “, сподели той, представен от Би Би Си

Според украинския министър на защитата военните потребности на Украйна са се трансформирали - в случай че през първия месец на войната тя се е нуждаела от повече противотанкови и портативни зенитно-ракетни системи, в този момент тя се нуждае от повече тежко въоръжение.

„ В Херсонска област съветската войска построява надълбоко ешелонирана защита. Нашата цел е да предотвратим съветски сюжети и да освободим териториите си допустимо най-бързо “, сподели Резников.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР