Няколко влога в евро и две левови сметки правят впечатление

...
Няколко влога в евро и две левови сметки правят впечатление
Коментари Харесай

Колко е богат Тодор Кантарджиев - декларирал е няколко влога в лева и евро, но изглежда има грешка

Няколко влога в евро и две левови сметки вършат усещане на първо четене в годишната, шеф на Национален център за заразни и паразитни заболявания.
Той има две сметки в Райфайзенбанк за 78307 евро (153155 лева.), и за 10469 евро (20475 лева.). Той има сметки и в Експресбанк, само че тук наподобява е позволена неточност в декларацията. Според нея той има сметка в евро за 19996 в евро, на които е посочена същата равноценност в лв.. На другият му влог в същата банка е посочена сумата от 49950 в българската валута, а след това е написана равноценност от 97693. Обяснението наподобява, че въпросната сметка в действителност е в евро, а предходната е в българската валута.
Следват две сметки в ПИБ надлежно за 53798 в лв. и за 20062 (39237 лева.), а
Още по-интересни неща демонстрира справката на  имуществените заявления на шефовете на болнични заведения, подадени към КПКОНПИ, които работят в провинцията. Става ясно, че над 1 милион лв. стига годишната заплата на болничен началник у нас . Над 15 шефове на лечебни заведения получават над 200 000 лв. годишно единствено от заплата, след удържане на налози и осигуровки.
Данните са настоящи за календарната 2019 година и са за лечебни заведения, които или са напълно държавни/общински, или са частни, само че работят с публични средства от Здравната каса . Прави усещане, че приходите от заплата на шефовете на основните лечебни заведения в страната бледнеят пред тези на надалеч по-малки лечебни заведения.
На върха на класацията по доходи са шефовете на две русенски и една софийска болница. Това са ръководителите на русенската кардиологична болница " Медика Кор ", на столичната болница " Света София " на доктор Мазнейкова и УМБАЛ " Медика " (Русе).
Изпълнителният шеф на " Медика Кор " Кирил Панайотов е заявил 1 170 996 лева доходи от заплата за 2019. Това прави 97 583 месечно. Фрапантен факт е, че той не е заявил никакви коли и парцели с изключение на Трабант, платен през 2019 година, за 50 лв..
866 000 лв. годишен приход единствено от заплата е показала доктор Валентина Мазнейкова, шеф на МБАЛ " Св. София ". Тя е вписала в декларацията си и двойно по-високите доходи от заплата на брачна половинка си Христо Мазнейков - над 1 645 000 лв. за една година. Това прави месечна заплата надлежно от 72 000 и 137 000 лв. за двамата съпрузи.
Шефът на УМБАЛ " Медика " в Русе Ивелин Йоцов има 523 464 годишен доход от заплата. Това прави 43 700 лв. месечно, показва
На 121 667 лева се равнява докладът възложен от шефа ВМА и началник на спешния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
на шеф на болница, която публично е на загуба, питат лекарите от Български лекари за ново опазване на здравето в отворено писмо, изпратено до министъра на опазването на здравето, шефа на Националната здравноосигурителна каса и ръководителя на парламентарната комисия по опазване на здравето.
Те упорстват за отговор на въпроса обикновено ли е съответствие 30:1 като разлика в заплащането сред обособените клинични пътеки. Предложението им е въвеждане на общоприетата за Европейски Съюз относителна тежест при финансирането на медицинските услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР