Няколко трика, с които да свалим килограми, без да измъчваме

...
Няколко трика, с които да свалим килограми, без да измъчваме
Коментари Харесай

5 начина за по-бързо отслабване

Няколко трика, с които да свалим килограми, без да изтезаваме организма.

За да заставим организма си да топи повече калории, е належащо да се контролира обмяната на веществата. Някои хора нямат такива проблеми, защото природата ги е дарила с бърз метаболизъм. Освен това, би трябвало да се регистрира, че мъжкият организъм гори повече калории от женския, даже когато е в положение на покой, а при дамите обмяната на веществата се забавя след 40-годишна възраст. Въпреки че не можем да променим пола и възрастта си, има някои други способи да накараме тялото си да смъкна непотребните килограми.

1. Избягвайте бързите диети

Диетите, които предлагат да се употребяват не повече от 1000 калории дневно, дават обещание да усилят скоростта на вталяване. Те обаче са извънредно рискови, защото резултатът на намаляване се реализира посредством намаляване на мускулна маса. А колкото по-малка е тя, толкоз по-бавно се случва обмяната на веществата. В резултат на бързото намаляване тялото стартира да топи по-малко калории и да натрупа спомагателни килограми. С други думи, най-сигурният метод е натрупате мускулна маса посредством физическа интензивност – по този начин тялото ви единствено ще стартира да гори непотребните калории.

2. Пийте повече вода

Обяснението е просто – водата е „ горивото ”, което топи калориите. Експертите настояват, че дамите, които пият 8 и повече чаши вода всеки ден, имат доста по-бърз метаболизъм от тези, които употребяват по-малко течности. За да поддържате добър хидробаланс, е добре да изпивате по чаша вода преди всяко хранене. Добре е водата да е студена, само че не ледена. В плодовете и зеленчуците също се съдържа много вода, само че не разчитайте единствено на нея. Зеленият чай и кафето също имат свойството да изгарят калории, само че внимавайте с количествата – оптималната доза е до 2–3 чаши дневно.

3. Не забравяйте да се храните

Много дами просто не помнят да се хранят, защото са претрупани със задания. Известна е рекомендацията на диетолозите да се храним на дребни порции през 3–4 часа. Ако я спазвате, сигурно ще помогнете на тялото си да смъкна бързо непотребните килограми.

4. С обич към лютото

Пикантната храна съдържа химически съставни елементи, които усилват скоростта на обменните процеси. Редовната консумация на пикантен пипер усилва метаболизма с цели 23%. Резултатите от проби демонстрират, че този резултат продължава в течение на половин час. Затова не забравяйте да включвате с менюто си люти ястия.

5. Яжте повече протеини

Организмът ни топи два пъти повече калории при използването на протеинова храна, в сравнение с, когато одобряваме мазнини и въглехидрати. Затова може да заменете някои богати на въглехидрати артикули с белтъчини – по този начин по време на хранене ще засилите метаболизма си. Източник на протеини за нетлъстото телешко и свинско, рибата, бялото пилешко месо, сиренето тофу, ядките, бобът, яйцата и млечните артикули.

15 продукта, които ще ви оказват помощ да отслабнете:

– яйца

– бобови храни

– зелена салата

– круши

– грейпфрут

– ядки

– пълнозърнести храни

– супи

– постно телешко месо

– тофу

– зехтин

– зелен чай

– канела

– оцет

– зелен чай

Инфо: mila.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР