Няколко топлофикационни дружества в страната са поискали сериозни увеличения на

...
Няколко топлофикационни дружества в страната са поискали сериозни увеличения на
Коментари Харесай

Топлофикации в страната искат увеличения на цените на парното и топлата вода от 1 юли

Няколко топлофикационни сдружения в страната са поискали съществени нараствания на цените на парното и топлата вода от 1 юли тази година. Това стана ясно, откакто Комисията за енергийно и водно контролиране разгласява информация за препоръчаните цени на топлинната сила за регулаторния интервал 1 юли 2023 година - 30 юни 2024 година

Дружеството във Велико Търново е поискало нарастване от 178%, се показва в справката на КЕВР. Топлофикациите във Враца и Плевен оферират повишаване надлежно със 128 и 122% от 1 юли. Дружеството в Бургас желае цената на топлоенергията да се увеличи със 110 на 100.

" ЕВН България Топлофикация " в Пловдив предлага покачване на цената на парното и топлата вода с 23% от 1 юли, а " Топлофикация - Перник " с 54 на 100.

От " Топлофикация София " са показали минимално поевтиняване за новия регулаторен интервал с 0,2% - от сегашните 137,86 лева, на 137,55 лева за мегаватчас.

Комисията за енергийно и водно контролиране е в развой на анализиране на постъпилите ценови заявки на енергийните сдружения и следва да изготви отчети по тях. Те ще бъдат прегледани в нормативно открития период на открити съвещания и на публични разисквания, прецизират от регулатора.

Електроразпределителните сдружения в страната също оферират повишаване на електрическата енергия за битовите консуматори от 1 юли, излиза наяве от информация на КЕВР за препоръчаните цени на електрическата сила за регулаторния интервал 1 юли 2023 година - 30 юни 2024 година


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР