Няколко театъра в Италия бяха принудени да заменят балета Лебедово

...
Няколко театъра в Италия бяха принудени да заменят балета Лебедово
Коментари Харесай

Италия свали Чайковски заради Украйна

Няколко театъра в Италия бяха принудени да заменят балета " Лебедово езеро " в програмата си с други представления.

Театърът „ Белини” в Неапол финален разгласи анулацията на този балет, който трябваше да бъде показан на 25 април в осъществяването на украинската балетна натрупа, която е на турне в Италия. В нея са в това число танцьори от Националната опера на Украйна, Одеския спектакъл за опера и балет и Харковския оперен спектакъл и балет.

Според уеб страницата Fanpage съботното зрелище на " Лебедово езеро " е сменено с " Жизел ". Същото решение взе и театърът в Лониго, а театърът в Триест и градският спектакъл на Ферара ще бъдат домакини на украинската церемония зрелище вместо съветския балет.

Както обясниха от дирекцията на театъра във Ферара, смяната в програмата се дължи на възбраната на украинското държавно управление да извършва всевъзможни творби на съветски създатели.

" Украинските управляващи неотдавна не разрешиха на своите актьори да извършват съветски творби. Дирекцията на градския спектакъл на Ферара не споделя това решение. Руската просвета е завещание на цялото човечество и част от западната просвета. Културата би трябвало да сплотява, изграждайте мостове сред народите, а не да разделя ", се споделя в изказване на театъра.

„ В знак обаче на поддръжка за украинските танцьори и да не ги принуждаваме да нарушават заповедите на своето Министерство на културата, ние приехме предложение за смяна на програмата, тъй че на 9 април вместо „ Лебедово езеро”, украинският типичен балет ще показват партии от разнообразни балети на сцената на театъра “, споделиха от театъра.

В театъра на Триест, където " Лебедово езеро " беше в програмата на 14 април, също оповестиха, че не поддържат решението на украинските управляващи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР