Няколко страни възнамеряват да прехвърлят изтребители МиГ-29 на Украйна. Това

...
Няколко страни възнамеряват да прехвърлят изтребители МиГ-29 на Украйна. Това
Коментари Харесай

Полша: Украйна ще получи изтребители МиГ-29 от няколко държави

Няколко страни имат намерение да трансферират изтребители МиГ-29 на Украйна. Това съобщи на конференция в сряда прессекретарят на полското държавно управление Пьотр Мюлер, оповестява ТАСС.

" Ще обявим детайлностите навреме. Тези решения се вземат от група от няколко страни. Не е моята ролята да рапортувам това от името на тези страни. Въпреки че към този момент имаме ясни заявления кои ще бъдат тези страни, ние се съгласихме че тези решения ще бъдат оповестени в сходство с техните процедури “, сподели той.

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи през вчерашния ден, че Полша има намерение да трансферира своите изтребители МиГ-29 на Украйна през идващите четири до шест седмици. На 17 февруари той съобщи, че Варшава е подготвена да достави тези изтребители на Украйна единствено в коалиция с други страни от НАТО.

Полша разполага с 28 изтребителя МиГ-29. Те са ситуирани в авиобазата в град Малборк. Броят на плануваните за прекачване в Киев самолети от този вид към момента не е разгласен, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР