Няколко страни, участващи в споразумението ОПЕК+, ще продължат доброволно да

...
Няколко страни, участващи в споразумението ОПЕК+, ще продължат доброволно да
Коментари Харесай

Няколко страни от ОПЕК+ продължават доброволно да ограничават добива на петрол

Няколко страни, участващи в съглашението ОПЕК+, ще продължат непринудено да понижават производството на нефт през второто тримесечие с общо съвсем 2,2 милиона барела дневно, предава ТАСС.

Повечето страни резервираха предходните параметри на понижаване на производството, макар че Русия и Ирак трансформираха размера на съкращенията.

Първоначално на последната среща на ОПЕК+, която се организира на 30 ноември 2023 година, редица страни от алианса реализираха съглашение за непринудено понижаване на производството на нефт през първото тримесечие на 2024 в размер от 2,2 милиона барела дневно за балансиране на петролния пазар. Мярката беше удължена за второто тримесечие при започване на март.

Мащабът на съкращенията остава съвсем на предходното равнище от 2,17 млн. барела дневно през април-юни. Саудитска Арабия, както и през първото тримесечие, ще понижи производството с 1 милион барела дневно, ОАЕ - със 163 000 барела дневно, Кувейт - със 135 000 барела дневно, Казахстан - с 82 000 барела дневно, Алжир - с 51 000 барела дневно, Оман - с 42 000 барела дневно. Намаляването на добива на нефт в Ирак леко ще се задълбочи, достигайки 223 000 барела дневно спрямо 220 000 барела дневно през първото тримесечие

Русия понижи доставките на нефт за международните пазари, а не производството, с 500 000 барела дневно през първото тримесечие, до момента в който през второто тримесечие както износът, по този начин и добивът ще намалеят. Производството и износът ще спаднат приблизително с 471 000 барела дневно за три месеца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР