Няколко силни експлозии отекнаха днес към 15:15 часа българско време

...
Няколко силни експлозии отекнаха днес към 15:15 часа българско време
Коментари Харесай

Силна експлозия взриви фабрика в Сърбия, има загинали

Няколко мощни детонации отекнаха през днешния ден към 15:15 часа българско време в региона на Бубан поток и разтревожиха жителите на Белград, оповестява вестник " Новости ".

Според ТВ Първа и радио Б92 са починали двама души.

Засега няма публични информации за случая. От Министерство на вътрешните работи оповестиха за Б92, че екипи на Сектора за изключителни обстановки са изпратени на мястото.

Според " Новости " е избухнало ракетно гориво в цеховете на фабриката за особено произвеждане " Едепро ", в които се вършат противоградни ракети.



Граждани оповестиха, че земята се е разтресла и голям облак пушек се е издигнал над мястото на детонацията.

Според непотвърдени публично информации детонациите са били три. По време на гърмежа във фабриката е имало към 100 служащи, чиято орис към този момент не е известна.

Няма достъп до фабриката, в която са изпратени избавителни екипи. Част от пътя към фабриката е срутен, придвижването е блокирано, добавя вестникът.

Вестник " Блиц " оповестява на собствен ред, че коли за спешна помощ със сирени напущат региона на фабриката и се допуска, че има повече ранени. На мястото са изпратени " голям брой " служители на реда, добавя вестникът.

Изпратени са девет пожарни коли с 36 пожарникари, заяви и сръбската държавна телевизия РТС.

Междувременно трима души пострадаха през днешния ден при детонация, последвана от пожар, и в румънската компания " Аеростар " в град Бакъу, профилирана в произвеждане и ремонт на авиационно съоръжение, в това число военни самолети, оповестява телевизия Диджи 24.

Мениджър на компанията заяви пред локални медии, че по време на работа се е запалило вещество.

Пострадали са трима души, като двама са с изгаряния, а третият е получил паник офанзива.

Представители на Окръжната болница в Бакъу оповестиха, че потърпевшите при случая са в устойчиво положение. Двама мъже имат изгаряния по към 10-15 % от тялото. Те остават приети в болница за спомагателни проучвания. Лицето, което е получило паник офанзива, е отказало хоспитализация.

" Имало е проблем, който ще бъде оценен, трудов случай, който не е огромен, вещество, с което се е работило, се е запалило ", съобщи мениджърът на компанията.

По случая е почнало следствие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР