Няколко сигнала за агитация в изборния ден и за арогантно

...
Няколко сигнала за агитация в изборния ден и за арогантно
Коментари Харесай

Сигнали за агитация в изборния ден и арогантно отношение в секция проверяваха от ОИК-Мизия

Няколко сигнала за пропаганда в изборния ден и за надменно отношение в секция са подадени от сутринта в общинската изборна комисия в Мизия, научи организация BulNews.
Първият сигнал в ОИК-Мизия е постъпил от представителка на Национална движение „Симеон Втори". Жената декларирала, че мъж от село Крушовица вози хора до секция в селото, като в това време колата му била облепена с пропагандни материали на ГЕРБ. От ОИК-Мизия незабавно разпоредили на ръководителя на въпросната секция да потърси подпомагане от органите на реда и въпросният мъж да бъде предизвестен.
Другата тъжба в комисията е от жена, която декларирала, че мъж от село Липница „ стои пред секцията и пропагандира за претендентите на Политическа партия ГЕРБ и пречи за естественото протичане на изборния ден “. След диалог със ръководителя на съответната секция и направена инспекция на място от членове на ОИК-Мизия, било открито, че мъжът е представител на партия и има право да се намира в региона на секцията. По думите на хората в секцията той не е създавал проблеми и не е провеждал пропаганда.
В ОИК-Мизия постъпила тъжба и от две дами, които твърдели, че член на секция имал надменно отношение към гласоподавателите. Проверка обаче посочила, че в секцията не са възниквали никакви спорове и не е имало „ надменно отношение към гласоподавателите “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР