Няколко самоделни бомби избухнаха на среща на групата на Свидетелите

...
Няколко самоделни бомби избухнаха на среща на групата на Свидетелите
Коментари Харесай

Самоделни бомби се взривиха на среща на Свидетелите на Йехова в Индия

Няколко самоделни бомби избухнаха на среща на групата на Свидетелите на Йехова в южния индийски щат Керала през днешния ден , оповестява " Ройтерс ". Две дами са починали, а десетки други хора бяха ранени , разгласи полицията. Инцидентът е станал по време на конгрес на Свидетелите на Йехова в Каламасери, на към 10 км североизточно от град Кочи.

Мъж, който твърди, че е някогашен член на Свидетелите на Йехова, беше арестуван за разпит по отношение на хипотетичното му присъединяване в детонирането на бомбите.

Втора жена е умряла, съобщи основният министър на щата Пинарай Виджаян пред кореспонденти на брифинг и добави, че 17 души са в интензивно поделение, като петима са в сериозно положение. Министърът на опазването на здравето Вийна Джордж сподели по-рано пред " Ройтерс ", че 12-годишно момиче с 95% изгаряния също е в сериозно положение .

Доминик Мартин разгласява видео във Фейсбук, в което разгласи, че поема отговорност за офанзивите , преди да се съобщи малко след обяд в полицейски сектор в област Трисур, на към 40 км от мястото на детонациите.

" Доминик към момента е разпитван в Кочи. Задържали сме го, само че до момента не сме записали ареста му ", сподели пред " Ройтерс " полицейски чиновник, виновен за връзки с обществеността Прамод Кумар. " Все още се опитваме да установим истинността на изказването му, това ще отнеме известно време. В момента не сме в положение да потвърдим присъединяване му в тази ситуация, следствието продължава ", добави той.
 Взрив избухна в склад до летището в столицата на Узбекистан
Взрив избухна в склад до летището в столицата на Узбекистан

Експлозията е провокирала пожар, който към този момент е овладян

Регионалният представител на Свидетелите на Йехова Т. А. Срикумар, разгласи пред " Ройтерс ", че Мартин не е регистриран член на групата . Той добави, че към 2300 души са участвали на тридневното събитие, само че не знае дали Мартин е участвал . Срикумар удостовери, че в центъра е имало минимум две огромни детонации.

" Поемам цялостната отговорност за това. Аз направих детонацията на бомбата. Правя това видео, с цел да стане ясно за какво го направих ", сподели Мартин в съвсем шест минутно видео във фейсбук, което беше онлайн към 4 часа преди да бъде изтрито. Той посочи че е вярвал, че ученията на Свидетелите на Йехова са били " антинационални " преди към шест години и че се е опитал да промени възгледите на групата.

Предварителното следствие сподели, че е употребявано самоделно взривно устройство , заяви по-рано пред кореспонденти генералният шеф на полицията в Керала Шаик Дарвеш Сахеб.

Главният министър Виджаян сподели, че полицията взима случая съществено. Той изясни още, че специфичен екип от 20 членове се занимава с следствието, като повече информация ще има в понеделник сутринта.

" Експлозиите избухнаха секунди след края на молитвата като част от събитието за деня . Първата детонация беше в средата на залата. Секунди по-късно имаше още две съвсем едновременни детонации в двете страни на залата ", сподели Срикумар по-рано за локалната медия mathrubhumi.com.

Свидетелите на Йехова са интернационална християнска деноминация, учредена в Съединените щати към 1870 година Групата твърди, че има към 60 000 почитатели в Индия.
 Индия възобновява някои визови услуги в Канада
Индия възобновява някои визови услуги в Канада

Ще възобновят издаването на общоприети входни визи, както и на бизнес визи, медицински визи и визи за конференции

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР