Няколко радиостанции в Ростовска, Белгородска и Воронежка област обръщение на

...
Няколко радиостанции в Ростовска, Белгородска и Воронежка област обръщение на
Коментари Харесай

Фалшиво "обръщение на Путин" за военно положение бе излъчено в три области в Русия

Няколко радиостанции в Ростовска, Белгородска и Воронежка област " послание " на съветския президент Владимир Путин със известия за " военно състояние " поради " навлизане на украински войски ".

Това стана след продължаващи дни наред случаи на обстрел по прилежащата на Украйна Белгородска област, довели до евакуация на обитаеми места, и офанзиви, предприемани от така наречен Руски доброволчески корпус и Легион " Свобода за Русия ". Наблюдатели разясняват фокуса на Украйна върху психически интервенции и офанзиви, отклоняващи внимането на Русия и руснаците от вероятните посоки на приближаващата се контраатака.

Според тези известия, и в канала в " Телеграм " на журналиста Ксения Собчак, засегнатите от " военното състояние " район са Курска, Белгородска и Брянска област, и трите граничещи с Украйна и ситуирани североизточно от нея. Информацията гласи и че жителите биват помолени да се " изтеглят " в други, по-далечни от границата райони на Русия.

Някой е завзел радиочестотите на въпросните станции и няма мотив за безпокойствие, съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

 Над 50 бойци са убити при нападенията против Белгородска област, разгласи Русия Над 50 бойци са убити при нападенията против Белгородска област, разгласи Русия

Ден по-рано сходен случай имаше и в Крим, когато програмата на кабелните телевизионни канали бе прекратена, а жителите биваха призовани да запазят тишина в осведомителното пространство преди предстоящото начало на контраофанзивата на Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР