Няколко проучвания показват, че бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън

...
Няколко проучвания показват, че бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Проучвания: Байдън печели първия дебат срещу Тръмп

Няколко изследвания демонстрират, че някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън е победител на против президента Доналд Тръмп, осведоми Vox.

CBS NEWS BATTLEGROUND TRACKER
Instant poll of debate watchers: more say Joe Biden won tonight’s debate
— CBS News Poll (@CBSNewsPoll)
CBS News и YouGov организираха анкета с респонденти в основните щати незабавно след дебата. 48% от интервюираните са декларирали, че Байдън е спечелил дебата , до момента в който 41% са показали Тръмп. Само 10% считат, че е приключил наедно . Според CBS News това отразява и каква е поддръжката за претендентите преди изборите.
 За Върховния съд, Covid-19, стопанската система и расизма спориха Тръмп и Байдън
За Върховния съд, Covid-19, стопанската система и расизма спориха Тръмп и Байдън

Хаос и нападки на първия спор

38% от респондентите декларират, че дебатът ги е предиздвикал да мислят по-положително за Байдън , a 32% - противоположното. Що се отнася до Тръмп, дебатът им е трансформирал мнението към по-лошо (42 на сто) и 24% към по-добро.

Анкета на CNN и SSRS сочи, че 60% от респондентите считат, че Байдън е спечелил , до момента в който 28% показват като победител Доналд Тръмп.

CNN instant poll of debate watcher: 60% say Biden won, 28% say Trump won.
— Oliver Darcy (@oliverdarcy)
Отделно социологът Франк Лунц от Републиканската партия е интервюирал фокусна група от 16 респонденти , които не са решили за кого ще гласоподават в оспорвани щати. Те като цяло считат, че Байдън се е показал по-добре от Тръмп.
 Ключови моменти от безредния спор Тръмп-Байдън
Ключови моменти от безредния спор Тръмп-Байдън

Байдън постоянно се присмиваше на " лаенето " на Доналд Тръмп

Помолени да опишат Тръмп с една дума или фраза, респондентите са показали: " противоположен ", " безреден ", " неамерикански ", " побъркан ", " гъз, само че гъз със самочувствие ", " типичен Тръмп ", " безапелационен ", " кавгаджия ", " нахален " и други. Описанието за Байдън: " Изненадан съм какъв брой добре се оправи ", " по-добре от предстоящото ", " несъмнено по-професионално от Тръмп и мисля, че той е повече човек на народа ", " способен ", " политик ", " сподели въздържаност и съчувствие ", " прекрасен човек, само че липсва визия ", " водач ", " пореден ", " колеблив ", " човещина и почтеност ", " президентски " и други.

Си Ен Ен са разпитали фокусна група от нерешили за кого ще гласоподават в Охайо. Повечето от тях считат, че никой не е спечелил дебата . Само един от интервюираните е споделил, че Байдън е спечелил, а двама са декларирали, че Тръмп е спечелил.

Тръмп изостава от Байдън съгласно множеството социологически изследвания преди дебата. Дори и дебатът да е приключил наедно, това би било победа за Байдън. Американският президент се нуждае от мощно показване за трагичен поврат в акцията. Първите сигнали са, че той към момента не е съумял да го реализира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР