Няколко протеста се събраха пред сградата на Здравното министерство в

...
Няколко протеста се събраха пред сградата на Здравното министерство в
Коментари Харесай

Протести и напрежение в София и страната, нападнаха министър Денков

Няколко митинга се събраха пред постройката на Здравното министерство в първия ден откакто стана ясно, че ще имаме достъп до множеството публични обекти единствено със " зелен документ ". Отелно в доста градове на страната жители стачкуват пред Регионалните здравни инспекции, в Бургас се стигна и до напрежение. Пред постройката на Министерски съвет протестиращи са нападнали просветния министър Николай Денков , оповестява " Булфото ".



В единия митинг в София вземат участие лекари, медицински сестри, санитари и водачи на коли за спешна помощ от цялата страна. Поводът е неразбираемата съгласно тях заповед за погашение на спомагателни хонорари за работа в изискванията на пандемия, която по думите им води до незаслужено и субективно систематизиране на спомагателните хонорари. Медиците настояват, че някои техни сътрудници незаслужено са лишавани от полагащото им се заплащане, до момента в който в това време доста незабавни отделения в страната изнемогват.

" Това основава всеобщо неодобрение и напрежение в обособените незабавни центрове и Коронавирус отделенията в лечебните заведения ", се споделя в позицията на Синдикат " Здравеопазване " към Народно събрание " Защита ", са уредници на митинга.

От синдиката желаеха среща с министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, който им заречен нарастване на заплатите, само че до такова по този начин и не се е стигнало.



Към митинга на медиците се причислиха и групи, които са съперници на имунизирането, както и такива, които са против новите Коронавирус ограничения, влязащи в действие от на следващия ден.

Хората от митинга, проведен от партия " Възраждане " и подсилен и от други политически партии против новите Коронавирус ограничавания, ги дефинират като дискриминационни за тези, които не имат " зелен документ ". В недоволството се включиха и последователи на партия " Атака ", както и самият водач Волен Сидеров.

Д-р Иво Георгиев от синдикалната организация разяснява: " Представителите на политически сили са част от обществото, те отиват в Народно събрание и ще съставляват обществото. Само да не се получи като предния път - партиите на митинга да не дойдат на митинга. Нека всички съпричастни към митинга да дойдат ". Той прецизира обаче, че митингът на медиците не е политически проведен.

След като митингите се сплотиха, се реалокираха пред Министерски съвет, където блокираха бул. " Дондуков " и по-късно се насочиха към Народното събрание.

Подобни митинги се организират и в други градове на страната, като се чака такива прояви да има през целия ден.

В Пловдив десетки се събраха пред Регионалната здравна инспексия, като измежду тях има и майки с детски колички и по-възрастни жители.

 Противници на ограниченията в Лондон нападнаха министър (видео) Виж още

Около 200 души стачкуват и пред РЗИ- Варна . Част от тях са симпатизанти на " Възраждане ", други са жители, организирали се в обществените мрежи против оповестените от здравния министър нови ограничения.

Близо 200 души се събраха на митинг и пред РЗИ- Бургас , като се афишират против зелените документи и насилствената имунизация, както я дефинират. Протестиращите издигат плакати " Не на медицинския фашизъм " и скандират " Справедливост ". Те желаеха да беседват с управлението на здравната ревизия и се пробваха да влязат в постройката, само че не бяха позволени от полицията, оповестява.

Движението на колите зад Бургаския свободен университет бе блокирано откакто протестиращите застанаха на пешеходната пътека на ул. " Александровска ". Те споделиха, че няма да освободят улицата до момента в който шефът на РЗИ - Бургас доктор Георги Паздеров не беседва с тях. Пет рейса на градския превоз са блокирани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР