Няколко проекта за изменения в Закона за здравето минаха на

...
Няколко проекта за изменения в Закона за здравето минаха на
Коментари Харесай

Парламентът подобрява уредбата на здравната система със законови промени

Няколко плана за промени в Закона за здравето минаха на първо четене в Народното събрание. С част от предлаганите промени се цели възстановяване на нормативната уредба по повод обсега и функционалността на Националната здравноинформационна система, която се поддържа от Министерството на здравеопазването.

С други ще се обезпечат условия за въвеждане и действие на ефикасни стратегии за автоматизирана дефибрилация и кардиопулмонална ресусцитация.

Предложенията на Александър Симидчиев целят основаването на правна уредба за даването на диагностични, лечебни, рехабилитационни и профилактични действия от разстояние, което ще докара до възстановяване качеството на " телемедицинските " услуги в България.

Освен това с различен план той предлага основаването на непрекъснат орган към Народното събрание на Република България - стратегически здравен съвет, който да обезпечи последователност в здравната политика на страната и да способства за устойчивото действие и развиване на националната здравна система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР