Няколко проекта на решения и законопроекти, свързани с бюджета, разходите

...
Няколко проекта на решения и законопроекти, свързани с бюджета, разходите
Коментари Харесай

ГЕРБ внася в парламента пакет от мерки за бюджета, енергетиката и отбраната


Няколко плана на решения и законопроекти, свързани с бюджета, разноските за защита и енергетиката, са подготвили от парламентарната група на -СДС, разгласи на брифинг водачът.

Кирил Ананиев разгласи предложенията на партията в областта на бюджета и Плана за възобновяване и резистентност.

„ Министерството на финансите показа проектобюджет за 2023 година с бюджетен недостиг от 6,6% от Брутният вътрешен продукт, което съставлява 11 милиарда и 600 млн. лева, или с 5 милиарда и 300 милиона лв. се утежнява дефицитът от 2022 година “, съобщи Ананиев.

По думите му, министерството предлага да теглим нов дълг от 16 милиарда лв..

„ Министерството на финансите е заложило в своя бюджет годишна инфлация от 6,4%. Отново по-оптимистична прогноза, от тази, която даде Българска народна банка в размер на 7,4%. За страдание, в законопроекта не са планувани нито нарастване на минималната работна заплата, нито нарастване на бюджетните заплати в обществения бранш “, означи Кирил Ананиев.

Според него всичко това е вследствие на „ несъответстващото ръководство на обществените финанси от “, който той дефинира като „ най-слабият министър на финансите в последните няколко десетилетия “.



Делян Добрев приказва за седем ограничения, свързани с енергетиката. имат и проект за рационализация на армията, който още при започване на идната седмица ще бъде импортиран в Народното събрание.

Това се ограничения, ориентирани напълно към хората, към потребителите и към превъзмогване на рецесията, съобщи водачът на.

Трябва да подсигуряваме на хората, че ще овладеем инфлацията, ще покрием недостига и да посрещнем зимата, сподели още Борисов. По думите му това са тематиките, по които партиите в Народното събрание би трябвало да търсят единение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР