Няколко представители на Камарата на представителите на САЩ обсъдиха по-рано

...
Няколко представители на Камарата на представителите на САЩ обсъдиха по-рано
Коментари Харесай

САЩ ускоряват доставките на оръжие за Тайван, в опит да избегнат допуснатите грешки с Украйна

Няколко представители на Камарата на представителите на Съединени американски щати разискаха по-рано тази седмица тактики за подкрепяне на Тайван в лицето на все по-агресивното държание на Китай, с акцент върху призоваването на администрацията да форсира доставката на оръжие за островната страна.

Тъй като Комунистическата партия на Китай продължава да работи като нападателна тирания, Съединени американски щати би трябвало да работят за въздържане на експанзията против Тайван, преди тя да се трансформира във боен спор, сподели водачът на републиканците в Камарата на представителите Кевин Маккарти по време на полемика на кръглата маса.

Маккарти сподели на срещата, че укрепването на връзките с Тайван остава фокусна точка. Той предложи Съединени американски щати да обмислят увеличение на продажбите на оръжие за страната, а също и да поканят Тайван да взе участие в подготвителни учения.

Конгресменът Майкъл Маккол на собствен ред прикани администрацията на Байдън да форсира доставките на оръжие за острова, като акцентира, че не би трябвало да се позволяват същите неточности, като тези, позволени с Украйна, а точно даване на оръжие след началото на войната и нашествието на Русия.

Партньорството сред Съединени американски щати и Тайван „ е по-важно от всеки път “ в миг, когато Тайван е изправен пред възходящата експанзия от страна на ККП, тъй като островът е значим съдружник на Съединени американски щати и другар на свободата, демокрацията и световната здравна сигурност, това съобщи Янг Ким.

Пратеникът на Тайван в Съединени американски щати Хсяо Би-ким също бе поканен да се причисли към полемиката. Тя акцентира, че поддръжката на Съединени американски щати е от решаващо значение за поддържането на мира и стабилността в Тайванския пролив.

„ Заплахата, пред която сме изправени, нараства. Затова сигурно би трябвало да подобрим съдействието си на доста фронтове и се надяваме да продължим да задълбочаваме връзките си “, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР