Няколко от хората, участвали в нападението, убило президента на Хаити

...
Няколко от хората, участвали в нападението, убило президента на Хаити
Коментари Харесай

Спецслужбите на САЩ май са замесени в убийството на президента на САЩ

Няколко от хората, взели участие в нападението, умъртвило президента на Хаити Жовенел Моиз, преди този момент са били информатори на американските правоприлагащи органи . Това заяви Си Ен Ен.

Според негови източници следователите са стигнали до такива изводи, установявайки събитията към случая. Материалът съдържа изказване на Американската администрация за битка с опиатите, което удостоверява, че един от обвинените от време на време е бил " конфиденциален източник " на информация.
 Съединени американски щати изпращат екип в помощ на Хаити
Съединени американски щати изпращат екип в помощ на Хаити

След като по-рано отхвърлиха военна задача

В изказването се разяснява, че след убийството на Мойзе този осведомител се е свързал с личния състав на отдела. Те го призовали да се съобщи на локалните управляващи , а също по този начин уведомили чиновници в Хаити за тези контакти. Отделът разясни, че посоченият осведомител, както и различен обвинен, в последна сметка са се предали на хаитянските управляващи.

Източници на телевизионния канал настояват, че измежду обвинените има лица, които преди този момент са били информатори на Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати.
 Десетки премахнати и задържани след убийството на президента на Хаити
Десетки премахнати и задържани след убийството на президента на Хаити

Спор кой е законен президент и блъсъци в столицата

Служителите на ФБР отхвърлиха коментар. Те единствено обявиха, че употребяват " законни източници за събиране на разследваща информация " в своите следствия.

В отчета се споделя, че някои от нападателите са " колумбийски наемници, наети посредством основаната във Флорида компания за сигурност ". Твърди се, че интервенцията е координирана от Кристиан Емануел Санон, който е арестуван в Хаити.
 Хаити моли Съединени американски щати за военна помощ
Хаити моли Съединени американски щати за военна помощ

Призивът идва след убийството на президента

Той в началото е уведомил наемниците, че би трябвало да го пазят. Както се отбелязва в обявата, има от ден на ден и повече информация, показваща, че офанзивата против Мойз е могла да бъде отчасти готова в Съединени американски щати.

Моиз беше смъртоносно ранен при нахлуване на резиденцията си на 7 юли. След това Министерският съвет вкара военно състояние в републиката за 15 дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР