Няколко от големите столични болници – ВМА, Пирогов, Александровска и

...
Няколко от големите столични болници – ВМА, Пирогов, Александровска и
Коментари Харесай

Няколко столични болници със зелени коридори, не всички пунктове ще работя по празниците

Няколко от огромните столични лечебни заведения – ВМА, " Пирогов ", " Александровска " и " Света Анна " оповестиха, че ще пуснат зелени коридори за имунизация по празниците с всички типове ваксини. По празниците не всички имунизационни пунктове ще работят, по тази причина искащите да се имунизират и тези, на които им следва втора доза, ще би трябвало да се извърнат към зелените коридори или персоналните им лекари, а да не разчитат на записани часове през електронната система. Пълният лист на пунктовете със зелени коридори и тяхното работно време ще бъде оповестен в понеделник. Междувременно някои лечебни заведения към този момент започнаха да пускат информация за идното откриване на зелени коридори. През миналото денонощие бяха сложени рекорден брой дози – над 22 000 – главно на Pfizer-BioNTech.

В Александровска болница имунизацията през зеления кулоар ще е с всички типове ваксини. Ваксинационните кабинети ще работят от 30 април до 2 май и от 4 до 9 май в това число от 9 до 17 часа.

В тях хората ще могат да се ваксинират с определената от тях ваксина - на Astra Zeneka, Pfizer или Moderna. Предварително записване не е належащо. В пунктовете ще се прави и реимунизация на хора, на които им е пристигнал редът за втора доза.

В " Пирогов " зеленият кулоар ще работи от 30 април до 9 май в това число . Ще действат 5 имунизационни зони, които ще одобряват всички искащи да се имунизират без авансово записване. В 5-те зони огат да отидат и всички, на които им следва реимунизация с Oxford/AstraZeneca, Moderna и Pfizer-BioNTech. Зоните ще работят без почивен ден от 08:30 до 17:30.

Във ВМА зеленият кулоар ще работи от 30 април до 10 май . Освен с имунизацията на Oxford/AstraZeneca имунизационният център ще работи и с тази на Pfizer/BioNTech.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР