Няколко от големите руски банки потвърдиха, че още от 1

...
Няколко от големите руски банки потвърдиха, че още от 1
Коментари Харесай

Тръгва SBPey - руският аналог на Apple Pay и Google Pay

Няколко от огромните съветски банки потвърдиха, че още от 1 април ще отворят опцията клиентите си да свързват сметките си с приложението SBPey.

SBPey е основан от Националната платежна система на Русия и работи въз основата на SBP - системата за бързо заплащане. За разлика от други системи за мобилни разплащания като Apple Pay и Гугъл Pay, които стопираха да работят в Русия, с цел да употребяват приложението SBPey хората ще би трябвало да прибавят не банкови карти, а разплащателни сметки.

През приложението потребителите ще могат да заплащат за артикули и услуги посредством пряк трансфер, употребявайки QR кодове.

" Централната банка в този момент работи по техническото развиване на плана от страна на банките. Търговските обекти и техните механически сътрудници ще би трябвало навреме да обновят своите касови апарати и терминали. Междувременно сме в временен стадий, само че можем да посъветваме клиентите да не не помнят картите си у дома ", разясняват от banki.ru.

Русия ще би трябвало да последва образеца на Китай, където милиард и половина души могат да заплащат с QR код съвсем на всички места.

За момента съветските жители подхождат с съмнение към новия способ за заплащане. Все още не е ясно и в къде ще може да се употребява SBPey.

Дo тoзи мoмeнт ĸaтo чacт oт Зaпaднитe caнĸции зapaди нaxлyвaнeтo нa Pycия в Уĸpaйнa международните колоси при банковите карти Visa и Mastercard спpяxa интервенциите си в Русия. B oтгoвop съветските банки зaпoчнaxa дa издават карти, употребявайки китайската система UnionPay. Πo-paнo Европейският съюз, Съединени американски щати, Канада и Англия реализираха съглашение да изключат " определени съветски банки " от главната интернационална система за финансови известия SWIFT, a Mocĸвa aнoнcиpa съветски аналог на SWIFT - Системата за прекачване на финансови известия на Банката на Русия (SPFS), напомня money.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР