Няколко нови детски площадки ще радват най-малките жители на Враца,

...
Няколко нови детски площадки ще радват най-малките жители на Враца,
Коментари Харесай

С мисъл за най-малките! Нови детски площадки ще радват децата на Враца /снимки/

Няколко нови детски площадки ще радват най-малките поданици на Враца, стана ясно на конференция на кметския екип през днешния ден. 
Безспорно максимален шлагер измежду малчуганите ще бъде единствената у нас покрита детска площадка. Тя ще бъде построена в парка в ж.к. „ Младост “ и на нея децата могат да играят, без значение от метеорологичните условия.   
Паралелно с построяването на детската площадка, ще бъде осъществен ремонт на целия парк. Вече има определена компания реализатор, като офертата е за 726 000 лв.. 
„ Многофункционалната детска площадка е първият стадий от цялостното възобновяване на парка и алейната мрежа в жилищния квартал. Осигурили сме средства за построяването на покритото оборудване, като идната стъпка е и реорганизация на пешеходната зона, основаването на уместно озеленяване и ново парково осветяване “, добави Калин Каменов.
От началото на месеца започва построяването на още три нови детски площадки в града. Първата се намира на бул. „ Демокрация “ /ж.к. „ Околчица “/, където от през днешния ден се слагат уреди за игра и следва монтирането на ударопоглъщаща настилка, ограда, пейки и кошчета.
Другите две площадки ще бъдат построени в квартал „ Медковец “ /бул. „ Втори юни “ 92/ и в ж.к. „ Дъбника “ /бл.43/.
Успоредно се ремонтират всички съществуващи пространства за игра на най-малките поданици на Враца. Освен ободряване на оградни пана, замяна на кошчета и пейки, възобновяване на ударопоглъщащи настилки, дейностите обзет ремонт на остарели и амортизирани уреди и слагането на нови.   
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР