Няколко месеца след представянето на Proton Pass, Proton – компанията,

...
Няколко месеца след представянето на Proton Pass, Proton – компанията,
Коментари Харесай

Proton пусна на пазара своя мениджър на пароли Proton Pass

Няколко месеца след представянето на Proton Pass, Proton – компанията, която стои зад услугата за криптирана е-поща Proton Mail публично пуска своя управител на пароли за всички. Напомняме, че Proton Pass е криптиран управител на пароли от вида „ от край до край “ за физически лица и фамилии.

Всеки e добре да употребява управител на пароли, защото той ви оказва помощ да употребявате друга сигурна ключова дума за всеки уеб страница и услуга, в която имате акаунт. По този метод, когато някой уеб страница е изправен пред нарушаване на сигурността на данните, другите ваши онлайн сметки остават в сигурност. Можете да промените проблематичната си ключова дума и да продължите напред.

Съществуват няколко разновидността, когато става въпрос за мениджъри на пароли. Някои мениджъри на пароли от корпоративен клас като 1Password и Dashlane оферират доста функционалности, като да вземем за пример опция за запазване на документи и приемане на предизвестия, когато има ново нарушаване на сигурността на данните, което може да ви засегне.

Уеб браузърите като Гугъл Chrome и Mozilla Firefox също имат свои вградени мениджъри на пароли. Те са по-ограничени от профилираните артикули, само че са безвъзмездни. Операционните системи на Apple (macOS, iOS и iPadOS) също оферират вграден управител на пароли, който работи доста добре за хората, които харесват екосистемата на Apple.

Proton Pass предлага всички съществени функционалности, които бихте очаквали от един управител на пароли. Той е разполагаем като уголемение за браузър за настолни компютри (Chrome, Firefox, Edge и Brave), а компанията има и мобилни приложения за iOS и Android.

Когато сърфирате в интернет от компютър, Proton Pass поема функционалността на мениджъра на пароли по дифолт в браузъра ви. Например, в случай че влезете в имейл акаунта си, Proton Pass ще ви подкани да запазите данните си в мениджъра на пароли на Proton. Ако създавате нов акаунт, Proton Pass може да генерира неповторима ключова дума за вас.

В iPhone Proton Pass може да се употребява за автоматизирано попълване на пароли в Safari и другите приложения. Вашите влизания и пароли се синхронизират автоматизирано със всички ваши устройства от екосистемата на Apple.

Всичко, което съхранявате в Proton Pass е криптирано от „ край до край “, в това число паролите, само че също по този начин и имейл адресите, URL адресите и бележките. Самият Proton не може да декриптира вашите потребителски данни, защото не разполага с вашия потребителски ключ.

Компанията възнамерява да отвори кода на Proton Pass, с цел да могат специалистите по сигурността да ревизират модела му на сигурност. Ще има и одити на сигурността, отчети за сигурността и bug bounty стратегия.

В допълнение към информацията за вход, потребителите на Proton Pass могат да съхраняват кодове за генериране на еднократни пароли, тъй че мениджърът на пароли да се трансформира в техен двуфакторен удостоверител. Потребителите могат също по този начин да основават бележки за сензитивна информация, която не е обвързвана с онлайн услуги, като да вземем за пример информация за кредитни карти и номера на обществени осигуровки.

Базовата версия на Proton Pass е безвъзмездна с поддръжка на голям брой устройства. Приложението предлага и премиум абонамент, който включва безграничен брой имейл псевдоними вместо 10 и функционалността за двуфакторно засвидетелствуване, която споменахме по-рано. Скоро тя ще включва и опция за основаване на споделени складове, тъй че потребителите да могат безвредно да споделят пароли с членове на фамилията си и другари. Ако към този момент сте клиент на Proton, премиум функционалностите за Proton Pass са включени в фамилния проект на Proton. В противоположен случай премиум версията на Proton Pass ще коства от 2,99 до 4,99 $ на месец според от продължителността на абонамента.

Ако употребявате Proton Mail като главен имейл адрес, Proton Pass може да бъде изключително прелъстителен, защото функционалността за имейл псевдоними се интегрира безпроблемно с вашия имейл адрес в Proton Mail. Proton Pass може също по този начин бързо да се трансформира в метод за привличане на нови консуматори към екосистемата на Proton с безплатният си проект. Наскоро компанията надвиши 100 милиона потребителски акаунта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР