Няколко маймуни в зоопарка в Сан Диего са получили експериментална

...
Няколко маймуни в зоопарка в Сан Диего са получили експериментална
Коментари Харесай

Първият орангутанг със сърдечна операция беше ваксиниран срещу коронавирус

Няколко маймуни в зоопарка в Сан Диего са получили пробна против ковид , предопределена за животни откакто там беше намерено огнище на болестта измежду популацията на горилите, оповестява БГНЕС. Четири орангутани и пет бонобо шимпанзета получиха по две дози от имунизацията, направени от Zoetis - ветеринарна фармацевтична компания. Осем горили в зоологическата градина станаха първите човекоподобни маймуни в света, дали позитивни проби за COVID-19 през януари тази година. В момента животните се възвръщат.
Природозащитниците са загрижени за опасността от ковид измежду горилите, които имат потомство, които са изброени като сериозно застрашени от изгубване. " Това не е постоянно срещано ", сподели Надин Ламберски, основен шеф по запазване на дивата природа в зоопарка в Сан Диего, пред National Geographic. Карън, първият орангутанг в света, сполучливо претърпял сърдечна интервенция през 1994 година, беше измежду тези, които получиха ваксина.
 Десетки хиляди българи към този момент се записаха с час за слагане на ваксина против ковид Десетки хиляди българи към този момент се записаха с час за слагане на ваксина против ковид
Има хиляди искащи да си запишат час за имунизиране против COVID-19 в новата онлайн система. Тя беше стартирана в 17:00 часа. Един час п...
Ламберски съобщи, че маймуните не са претърпели никакви нежелани реакции и скоро ще бъдат тествани за антитела, с цел да се дефинира дали имунизирането е било сполучливо. Случаи на вирус са открити и при животни в други зоопаркове, в това число измежду тигри в зоопарка в Бронкс в Ню Йорк и лъвове в зоопарка в Барселона, Испания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР