Няколко лидери на ислямистката терористична групировка Аш Шабаб са били

...
Няколко лидери на ислямистката терористична групировка Аш Шабаб са били
Коментари Харесай

Терористични лидери убити при атаки с дронове в Сомалия

Няколко водачи на ислямистката терористична формация Аш Шабаб са били убити при офанзиви с дронове в Сомалия, оповестиха през днешния ден разследващи източници, представени от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ударите са нанесени в отговор на вчерашния терористичен акт с кола бомба в столицата Могадишу, при който починаха близо 100 души, а над 120 са ранени, оповестиха сомалийски държавни медии. Все още никой не е поел отговорност за този кървясъл атентат, въпреки че мнозина подозират Аш Шабаб за уредник.

Днешните удари били нанесени край град Куня Бароу, се споделя в известията. В тях взели участие и елитни сомалийски елементи. Не се дават повече детайлности. Според медиите минимум един пълководец с висок сан в Аш Шабаб е измежду убитите.

ДПА обръща внимание, че Сомалия не разполага със лични дронове, а разчита на помощ от съдружниците. Според сомалийските медии при ударите са били употребявани американски дронове. Съединени американски щати поддържат сомалийските сили, както и умиротворителните сили от Африканския съюз.

Днес доста поданици на Могадишу и покрайнините идват в най-големите лечебни заведения на столицата, с цел да дарят кръв за десетките ранени през вчерашния ден, които се нуждаят незабавно от нея. Премиерът Хасан Али Каире сподели, че някои от сериозно ранените ще бъдат трансферирани отвън страната за лекуване. В Могадишу дойде турски боен аероплан с медицински екип, който да оказва помощ на жертвите, заяви Анадолската организация, представена от ДПА.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати ©
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР