Няколко китайски изтребители прелетяха близо до средната линия, която разделя

...
Няколко китайски изтребители прелетяха близо до средната линия, която разделя
Коментари Харесай

Китайски изтребител лети близо до Тайван, докато Нанси Пелоси посещава Тайпе

Няколко китайски изтребители прелетяха покрай междинната линия, която разделя Тайванския пролив тази заран, твърди чиновник, представен от Financial Times - увещание, че военновъздушните сили на Пекин могат да доближат до острова за броени минути.

Тези ходове идват в миг, в който Тайван и Съединени американски щати се приготвят за евентуална бурна реакция от страна на Китай, който неведнъж предупреждаваше, че националната освободителна войска на Китай (НОАК) " няма да седи със скръстени ръце ", в случай че Пелоси посети Тайван като част от по-широко посещаване в Азия.

Пекин твърди, че Тайван е част от неговата суверенна територия.

Китай също разгласи друга поредност от военни учения в Южнокитайско море, планувани да продължат от вторник сутринта до събота вечерта, на фона на разнообразни учения, случили се през миналата седмица.

Вътрешният въздушен трафик във Фудзиен, китайската провинция, която е най-близо до Тайван, беше пресечен във вторник, знак, че въздушното пространство може да бъде освободено за военни придвижвания.

Тайван не беше упоменат в формалния маршрут на Пелоси, който включва също Япония, Южна Корея и Малайзия, само че хора, осведомени с въпроса, потвърдиха, че тя ще се срещне с президента на Тайван Цай Инг-вен в сряда. Това ще направи Пелоси, дълготраен критик на Китай, изключително във връзка с нарушаванията на правата на индивида, първият ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, посетил Тайван от 25 години.

Пентагонът отхвърли да разяснява подготовката си за отбрана на Пелоси и нейната делегация. Но американската войска към този момент разполага с военноморски активи в района. Ако Китай изпрати изтребители да прехванат самолета на Пелоси, Военновъздушни сили и Военноморски сили на Съединени американски щати биха могли да качат изтребители от кораби в морето или от бази в района, с цел да ги прихванат.

Джон Кърби, представителят на Съвета за национална сигурност, в понеделник предизвести Китай да не трансформира евентуалното посещаване на Пелоси в Тайван в " предлог за увеличение на нападателната военна активност в или към Тайванския проток “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР