Няколко източника на ДПА потвърдиха, че комисията е наложила мярката

...
Няколко източника на ДПА потвърдиха, че комисията е наложила мярката
Коментари Харесай

Германски политик остана без имунитет заради използван нацистки лозунг

Няколко източника на ДПА потвърдиха, че комисията е наложила мярката против Бьорн Хоке от " Алтернатива за Германия " още в петък.

След среща през декември в град Гера Хоке е употребявал неразрешения девиз " Всичко за Германия ", заимстван от щурмовите отряди от партията на Адолф Хитлер през 30-те години на предишния век.

Хоке написа в " Екс ", че това е осмият път, в който имунитетът му бива свален и че това нарушава правото му на свободно изложение. Той означи и че неговата партия е най-силната в Тюрингия.

Имунитетът пази депутатите от правосъдно гонене. Ако държавната прокуратура желае да проверява някого от тях, държавната комисия по правораздаването би трябвало да утвърди следствието.

Хоке е прочут член на АзГ, частично тъй като постоянно прави остри изказвания, само че и тъй като против него има няколко правосъдни процеса. Той възнамерява да бъде водещ претендент на " Алтернатива за Германия " на провинциалните избори в Тюрингия на 1 септември.

Клонът на немската организация за вътрешно разузнаване в Тюрингия категоризира Хоке като десен екстремист. В Саксония, Саксония-Анхалт и Тюрингия АзГ също се смята за дясноекстремистка организация. Прокуратурата в Хале повдигна обвинявания против Хоке, като уточни, че той е употребявал лозунга в речта си в Мерзебург, Саксония-Анхалт, в края на май. По това време имунитетът му също е бил свален за това следствие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР