Няколко иранци, които живеят в изгнание в Берлин, бяха нападнати

...
Няколко иранци, които живеят в изгнание в Берлин, бяха нападнати
Коментари Харесай

Иранци в изгнание бяха нападнати

Няколко иранци, които живеят в заточение в Берлин, бяха нападнати в лагер на протестиращи, които се застъпват за правата на дамите и за народна власт в родната им страна, заяви през днешния ден полицията, представена от ДПА,  съобщи Българска телеграфна агенция.

Снощи 26-годишен мъж е унищожил транспаранти и заплашил деятелите с нож, сподели полицията и уточни, че няма потърпевши.

Нападението беше предшествано от седмици на грубо потушаване на национални митинги в Иран, предизвикани от гибелта на младата Махса Амини през септември. 22-годишната жена от кюрдски генезис умря, откакто беше арестувана от нравствената полиция за неспазване на разпоредбите за облекло в Иран.

Полицията в Берлин заяви рано тази заран, че нападателят е задържан и против него е почнало наказателно произвеждане.

Службата за отбрана на страната – органът, който се занимава с терористични офанзиви, също е сезиран, защото нападението може да е било политически стимулирано.

По време на нападението, към 23 ч. нощес, деветима деятели са били на мястото на митинга, съгласно организацията „ Феминиста Берлин “. Тази група издигна протестния лагер преди няколко седмици пред федералната централа на Зелената партия, която е част от ръководещата във Федерална Република Германия тройна коалиция.

Заедно с нападателя имало още трима души – две дами и мъж, споделиха деятелите.

Полицейски патрул, който се оказал на място по време на нападението, е предотвратил по-сериозно развиване на събитията, сподели един от уредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР