Няколко хиляди сръбски граждани се събраха на площада пред Философския

...
Няколко хиляди сръбски граждани се събраха на площада пред Философския
Коментари Харесай

Хиляди граждани участваха в голям екологичен протест в Белград

Няколко хиляди сръбски жители се събраха на площада пред Философския факултет, с цел да стачкуват против построяването на мини водни електроцентрали и за опазване на реките, оповестява вестник "Данас ", представен от Българска телеграфна агенция.
Вестникът прави оценка, че това е най-големият екологичен митинг до момента. Говорещите на митинга показаха огромните последствия, които построяването на мини хидроцентрали носи със себе си като замърсяването на реките и акцентираха, че някои реки към този момент са изгубени и на това би трябвало да бъде комплициран край. Те приканиха управляващите в Сърбия да спрат да унищожават природата и насочиха посланието, че няма да се откажат до момента в който не реализиран тази цел, защото това е най-важната битка от всички. Участниците в митинга минаха по улиците на Белград в шествие до постройката на сръбското държавно управление, където предадоха искане за неотложно преустановяване на построяването на мини водни електроцентрали в страната.
Вестник "Политика " оповестява, че министър председателят Ана Бърнабич е пристигнала в Ню Йорк и е почнала работното си посещаване в Съединени американски щати. В понеделник и вторник Бърнабич ще посети Кълъмбъс /Охайо/ и Атланта / Джорджия/, заяви държавната канцелария за съдействие с медиите.
Работещите в държавния бранш в Косово, към 25 000 души, оповестиха, че през днешния ден ще стартират стачка, настоявайки за по-високи заплати, с което ще се причислят към стачкуващите в образованието и опазването на здравето. Към стачката ще се причислят и работещите в държавната администрация. Около 500 000 възпитаници и студенти в Косово останаха на 24 януари по домовете си, поради стачката на учителите, които упорстват за 30 процентно нарастване на заплатите. Лекарите и миньорите също започнаха стачка, настоявайки за по-високи заплати. Средната заплата в публичния бранш в Косово е 520 евро месечно, отбелязва вестник "Политика ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР