Няколко хиляди жители на обсадения Мариупол са се озовали във

...
Няколко хиляди жители на обсадения Мариупол са се озовали във
Коментари Харесай

Пореден ден на варварската война в Украйна

Няколко хиляди поданици на обсадения Мариупол са се озовали във филтрационни лагери, след което съветски военни са ги изведели от страната им. За това осведоми кметът на града Вадим Бойченко. Той съпостави „ метода ” с дейностите на нацистите по време на Втората международна война. Бойченко акцентира, че всички военни закононарушения, осъществени от Русия, би трябвало да получат най-тежко наказване, написа theins.ru.

Вчера съветските войски са нанесли въздушен удар по учебно заведение за изкуства в града, оповестява meduza.io, базирайки се на канала на градския съвет на Мариупол в Telegram.

По време на обстрела учебното заведение е приютявало към 400 цивилни, най-вече дами, деца и възрастни хора. Според локалните управляващи, постройката е разрушена, под руините към момента има цивилни. Информация за жертвите още не е получена.

Мариупол е под блокада от съветската войска от началото на март. В града бяха обстрелвани родилен дом и трагичния спектакъл, където също се криеха цивилни. Местните управляващи правят оценка броя на починалите на повече...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР