Няколко хиляди испанци се включиха днес в демонстрации в Барселона

...
Няколко хиляди испанци се включиха днес в демонстрации в Барселона
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Барселона срещу каталунския сепаратизъм

Няколко хиляди испанци се включиха през днешния ден в демонстрации в Барселона в поддръжка на националното единение и против сепаратисткото придвижване в североизточната провинция Каталуния, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрантите показаха бурно удовлетворение, когато при прекосяването им поданици на града окачиха на балконите си испански знамена.

Маршът се организира единствено два дни преди каталунския празник "Ла Диада ", който през последните години сепаратистите трансфораха в голям протест в поддръжка на идеята им и за отделянето от Испания.

Някои от стачкуващите през днешния ден носят плакати с апели като "Диада за всички ", настояващи за изключване на сепаратистите от публичните празненства.

Каталунското сепаратистко държавно управление оказва напън върху централните управляващи да разрешат референдум за обособяване на провинцията.

Миналата година бе извършен противозаконен референдум, който бе последван от невалидна декларация за оповестяване на самостоятелност, напомня АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР