Няколко хиляди души се включиха вчера в демонстрация във Вашингтон,

...
Няколко хиляди души се включиха вчера в демонстрация във Вашингтон,
Коментари Харесай

Хиляди на протест във Вашингтон настояват за прекратяване на огъня в Газа

Няколко хиляди души се включиха през вчерашния ден в проява във Вашингтон, с цел да призоват за неотложно преустановяване на военните дейности в Ивицата Газа, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мнозина от тях развяваха палестински флагове и носеха арабски кърпи за глава. Повечето стачкуващи бяха младежи, като на демонстрацията имаше и доста фамилии.

Те насочиха апели за слагане на завършек на блокадата на Ивицата Газа, съобщи сътрудник на Агенция Франс Прес. Освен това стачкуващите показаха недоволството си от поддръжката, която оказват Съединени американски щати на Израел в спора с палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", което ръководи Ивицата Газа и чиито бойци направиха невиждана офанзива против еврейската страна на 7 октомври - офанзива, която докара до ответна реакция на Израел, изразяваща се в предприемането на военни дейности против " Хамас ".

Правителството на президента Джо Байдън изрази своята неизменима поддръжка за Израел след кървавата офанзива на " Хамас " от 7 октомври. Американското държавно управление отхвърля апелите за преустановяване на огъня и приканва вместо това за " филантропични паузи ", отбелязва Франс прес.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР