Няколко хиляди души се събраха в София в четвъртък вечерта

...
Няколко хиляди души се събраха в София в четвъртък вечерта
Коментари Харесай

Отново екоблокада на Орлов мост заради Пирин

Няколко хиляди души се събраха в София в четвъртък вечерта на следващия митинг против държавното решение за смяна на проекта за ръководство на парк " Пирин ", което съгласно природозащитниците отваря малка врата за построяването освен на втори кабинков въжен превоз в Банско, само че и на други градежи на ски уреди, което ще докара до увреждане на природата в предпазената територия.

Протестът обгръща още 24 града в страната и в чужбина.

В столицата шествието потегли от Ларгото сред Министерския съвет и Президентството и със викания " Мафия! " и " Оставка! " мина около постройката на Народното събрание, след това се спря за малко край Софийския университет, с цел да продължи до Орлов мост, където придвижването на основното кръстовище бе блокирано към 19:30 часа.

Любителите на природата не престават да не имат вяра на уверенията на държавното управление, че няма да се разрешат никакви други градежи в буферната зона на парк " Пирин " с изключение на на втория кабинков въжен превоз. Те не престават да упорстват признатата актуализация на проекта на парка да бъде анулирана, както и да подадат оставки министърът на околната среда Нено Димов, защото не е извършил длъжностните си задължения да пази природата и е прокарал решението с дейното подпомагане на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Демонстрантите упорстват още страната да разгласи кой е действителният притежател на концесионера на ски зоната в Банско " Юлен " АД и да се извърши интернационален одит на концесията.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР