Няколко хиляди души се събраха на протест в Монреал срещу

...
Няколко хиляди души се събраха на протест в Монреал срещу
Коментари Харесай

Протест в Канада заради намерение за забрана на религиозни символи на държавна служба

Няколко хиляди души се събраха на митинг в Монреал против желанията на управляващите в провинция Квебек да одобряват закон за възбрана на държавните чиновници да носят религиозни знаци и облекло в работно време, заяви телевизия CBC, съобщи БГНЕС.
Акцията протече без нарушавания на реда. Участниците в нея упрекват държавното управление на провинция в демонстрация на расизъм и опит да наруши правата и свободите на жителите. Мнозина от протестиращите носеха хиджаб и други религиозни одежди, закриващи лицето или главата.
" Хиджабът е част от мен и мисля, че управляващите са длъжни да не притискат хората, които желаят да го носят ", съобщи за малкия екран една от участниците в демонстрацията.
На изборите в Квебек от 1 октомври дясноцентристката " Коалиция за бъдещето на Квебек " (КБК) получи болшинство. От КБК оповестиха, че имат намерение да забранят всевъзможни религиозни атрибути на държавните чиновници, в това число служители на реда, учители, съдии, през работно време.
През 2017 година Националното заседание на франкофонската провинция, в която тогава болшинство имаше Либералната партия, одобри закон за възбрана на облекла, закриващи лицето, който се отнасяше за държавните чиновници в провинцията и обществените служби. От КБК имат планове значително да разширят обсега на съществуващото законодателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР