Няколко хиляди души се събраха на киевския майдан - Площада

...
Няколко хиляди души се събраха на киевския майдан - Площада
Коментари Харесай

Порошенко отправи драматичен призив за подкрепа преди изборите в Украйна

Няколко хиляди души се събраха на киевския " майдан " - Площада на независимостта, на протест в поддръжка на претендента за втори президентски мандат Петро Порошенко преди деня за размисъл за втория тур на изборите за нов държавен глава. Хората размахваха украински знаменца и викат " Слава на Украйна ", от сцената звучаха песни на украински музикални ансамбли, съобщи ТАСС в петък от Киев.

Според огласено през вчерашния ден изследване, с едвам 22% Порошенко изостава доста от свояь съперник Володимир Зеленски, който събира 58 % поддръжка.
Кулминация на митинга стана появяването на самия Порошенко. Обръщайки се към събралите се, той уточни, че " всички чудесно знаят за същинския залог на тези избори - ще продължи ли нашата страна пътя си към Европейски Съюз и НАТО, или още веднъж на всичко ще бъде натисната спирачка ".

Президентът за следващ път упрекна своя противник в реваншизъм. " Сега в изявленията на моя конкурент и неговия екип все по-често се обрисува обликът на Малорусия, - сподели той. - Много подозрителни са словата за поддръжка по адрес на Зеленски, които в този момент постоянно звучат от Москва, както от (наши) емигранти - Азаров и прочие, по този начин и от Жириновски, Зюганов и от телевизионните канали. "

Порошенко прикани украинците да убедят своите познати, които са дали своят вот на първия тур за Зеленски, да поддържат него на втория тур в неделя. " Убедете най-малко трима последователи на Зеленски и на другите претенденти, доведете ги в изборната секция. Това ще бъде задоволително за успеха ", акцентира настоящият президент.

" Ние с вас ще отминем точката, от която няма връщане, и никой в никакъв случай повече няма да вижда Украйна в съветските прегръдки, а ние ще влезем в Европейски Съюз ", прогласи той. Редица видни оратори - политици и дейци на културата, приканиха от сцената народа " да направи верен избор " и " да отстоява украинския избор и път ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР