Няколко хиляди души излязоха на нови протести в събота вечер

...
Няколко хиляди души излязоха на нови протести в събота вечер
Коментари Харесай

Нов протест с искане за освобождаване на заложниците в Газа блокира Тел Авив

Няколко хиляди души излязоха на нови митинги в събота вечер в Израел с искане за освобождение на държаните в линията Газа от ислямистката формация " Хамас " заложници, съобщи ДПА. Агенцията означи, че някои от стачкуващите още веднъж са поискали оставката на държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху.

(*Вижте във видеото фрагменти от митинга в Израел в средата на декември)

Министър-председателят бе упрекнат, че саботира договарянията с " Хамас ", реализирани с интернационално ходатайство.

Споразумение може да " върне у дома заложниците още на следващия ден ", съобщи за ДПА майка на млад израелец, който е държан от " Хамас " в Газа.

Стотици протестиращи в Тел Авив блокираха придвижването по някои от основните пътни артерии в града, като минимум седем стачкуващи са били задържани, оповестява ДПА.

Бойци на радикалната палестинска формация " Хамас " реализираха изненадващо нахлуване против израелска територия на 7 октомври предходната година. Според израелски данни ислямистите са умъртвили 1200 души, повече от които цивилни, и са отвели в плен в линията Газа към 250 души. По време на подписаното помирение част от заложниците бяха освободени.


По информация на Израел в Газа са останали 136 души в плен на " Хамас ", като за 30 се допуска, че са мъртви.

По данни на палестинското здравно министерство на следената от " Хамас " линия убитите от израелските удари палестинци към този момент надвишават 28 хиляди.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР